image

AMS-IX start Amerikaans internetknooppunt

woensdag 6 november 2013, 16:56 door Redactie, 2 reacties

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste Internetknooppunt ter wereld, gaat via een dochteronderneming een Amerikaans internetknooppunt opzetten genaamd AMS-IX New York. Het gaat om een gedistribueerd Internetknooppunt dat met verschillende partijen wordt opgezet en beheerd.

AMS-IX zal ook gedistribueerde en op zichzelf staande Internet Exchanges in Chicago en Silicon Valley uitrollen. Deze knooppunten zullen opeenvolgend geïmplementeerd worden in het eerste en het tweede kwartaal van 2014. In alle drie de markten zal AMS-IX Internetknooppunten uitrollen die verschillende gebieden dekken. De uitrol in New York vindt plaats in de datacenters van Digital Realty en DuPont Fabros Technology in New York en New Jersey.

Amsterdam

De Internet Exchanges zullen niet onderling gekoppeld worden en ook niet in verbinding staan met AMS-IX in Amsterdam. Onlangs maakten verschillende Kamerleden zich nog zorgen dat de AMS-IX straks gegevens aan de Amerikaanse inlichtingendienst NSA moet afstaan.

SP-Kamerlid Van Raak wilde garanties van minister Plasterk dat de AMS-IX geen activiteiten in de Verenigde Staten zou gaan ontplooien voordat de Kamer volledige zekerheid heeft dat gegevens van Nederlandse burgers te allen tijde veilig zijn, maar die wilde de minister niet geven. "Het staat Nederlandse bedrijven vrij om zich in het buitenland te vestigen", zo liet hij weten.

Reacties (2)
06-11-2013, 17:54 door vimes
Zo, heel nederland in een keer onder amerikaanse jurisdictie.
08-11-2013, 08:56 door dutchfish
A dream within a dream (E.A. Poe)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.