image

Politie waarschuwt voor inbreker 2.0 op Facebook

woensdag 20 juni 2012, 11:15 door Redactie, 9 reacties

Nu de vakantietijd voor de deur staat is het belangrijk dat mensen dit niet via internet aankondigen, anders kunnen ze bezoek krijgen van inbreker 2.0. Daarvoor waarschuwt de politie. "Hoe onschuldig het ook lijkt; het aankondigen van een vakantie via de sociale media werkt inbraken in de hand", aldus het Woninginbrakenteam. De politie waarschuwt vaker voor vakantiemeldingen op Facebook en dergelijke websites.

Facebook
Uit eerder onderzoek onder Facebook-gebruikers bleek dat 5 miljoen gebruikers aangeven waar ze op een bepaalde dag naar toe zijn. Het Woninginbrakenteam raadt burgers met klem aan om plannen niet publiekelijk te delen, omdat inbreker 2.0 ook op internet actief is en op een sluwe manier van achter de computer zijn slachtoffers uitzoekt.

"Met zoektermen zoals ‘vakantie’ en ‘zon’ kunnen inbrekers 2.0 achterhalen waar mensen afwezig zijn. Ook via uw eigen vriendenkring op netwerken als Facebook. Voor ouders is het raadzaam om dit met uw kinderen bespreekbaar te maken."

Reacties (9)
20-06-2012, 11:33 door spatieman
/sarcasme aan

Ja maar !!
internet is toch zo veilig !!
echt waar.
20-06-2012, 11:58 door Anoniem
"Nu de vakantietijd voor de deur staat is het belangrijk dat mensen dit niet via internet aankondigen, anders kunnen ze bezoek krijgen van inbreker 2.0. Daarvoor waarschuwt de politie."

Dat hangt bij Facebook ook heel erg af van je privacy instellingen, en van de vraag wie je allemaal wel/niet als ''vriend'' accepteert in je netwerk. Wat dat betreft verbaast het me dat politie en dergelijke keer op keer bij dit soort waarschuwingen verzuimen om verder inhoudelijk advies te geven.

Immers kan je met het aanpassen van de privacy instellingen en met enige voorzichtigheid bij het aangaan van online "vriendschappen" met mensen die je niet (goed genoeg) kent al een hoop onaangename verrassingen voorkomen.
20-06-2012, 12:01 door Anoniem
Er is net een update van inbreker 2.1 uitgekomen.

Hier te Downloaden

http://www.funnygames.nl/spel/inbreker.html

HaHa
20-06-2012, 14:10 door Anoniem
anoniem; dan koop je toch gewoon die prive data van facebook?
20-06-2012, 18:31 door Anoniem
Gewoon helemaal niet op Facebook/social media zetten dat je weggaat/op vakantie gaat.
20-06-2012, 18:49 door Anoniem
Vind ik leuk!
20-06-2012, 22:51 door FSF-Moses
Het zal er ongetwijfeld ook mee te maken hebben dat de mensen op Facbook, Hyves en andere communities ook laten zien wat ze net nieuw gekocht hebben voor in huis, Nieuwe Laptop, nieuwe 55'' Flatscreen, nieuwe menubels en wat al niet meer. Meestal zijn dit ook de mensen die weer prat gaan op hun fantastiche vakantie die ze geboekt hebben.

Als je al dergelijk informatie bekend maakt op je Hyves, Facebook oid, dan 'vraag' je er haast om. Dat je alleen je account zichtbaar hebt voor 'Alleen Vrienden' zegt niet zo veel. Wie van die 'vrienden' ken je nu echt persoonlijk?

Het zou mij iig niets... Oh ja en ik heb ook een Facebook maar gebruik die alleen voor de (2) games die ik leuk vind ;) Daar ga ik echt niet mijn complete inboedel en agenda op plaatsen. Zal een beetje gek zijn! Die hou ik lekker voor mezelf...
21-06-2012, 10:37 door Anoniem
Dit is een mooi voorbeeld om toe te voegen aan de verzameling waarmee het "als je niets te verbergen hebt heb je niets te vrezen"-argument tegengesproken kan worden. Je hebt wél wat te verbergen, heel wat zelfs, en meestal zijn het volkomen legitieme en onschuldige dingen. In dit geval is het zelfs de politie die mensen er actief op wijst.
21-06-2012, 13:49 door Anoniem
De regel die ik toepas voor mijn kinderen en mezelf is vrij simpel... Voeg niemand toe die je fysisch nog niet ontmoet hebt... en als je een spelletje wil spelen doe dan het licht uit.. of laat het aan ;-)
See See U
°(@-@)°
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.