image

Duitse virusscanner blijft XP tot april 2015 ondersteunen

donderdag 7 november 2013, 15:01 door Redactie, 2 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira zal gebruikers van Windows XP ook na 8 april 2014 ondersteunen, ook al stopt Microsoft dan de ondersteuning van het besturingssysteem. Onlangs liet Microsoft nog weten dat het Security Essentials na deze datum mogelijk niet meer van anti-virusupdates zal voorzien.

"Het draaien van anti-virus op een niet meer ondersteund besturingssysteem is geen adequate oplossing om tegen deze dreigingen te beschermen", aldus een woordvoerder van Microsoft. Avira heeft nu bekendgemaakt dat het Avira Free Antivirus tot en met 8 april 2015 zal blijven ondersteunen. Avira Free heeft een marktaandeel van 5,5%, terwijl Security Essentials door 18,3% als virusscanner wordt gebruikt.

Ondanks de aangeboden support adviseert het Duitse anti-virusbedrijf XP-gebruikers om een up-to-date besturingssysteem te gebruiken en zo snel als mogelijk te migreren. In het geval gebruikers van Windows XP vanwege legacy software niet naar een nieuwer besturingssysteem kunnen upgraden blijft het deze groep nog een jaar van updates voorzien.

Reacties (2)
07-11-2013, 22:01 door johanw
Ik ben nu bezig XP op wat virtual machines te zetten. Moderne hardware kan dat makkelijk vlot draaien en als er iets in de soep draait is een vdi file snel te vervangen.
08-11-2013, 11:07 door Anoniem
Door johanw: Ik ben nu bezig XP op wat virtual machines te zetten. Moderne hardware kan dat makkelijk vlot draaien en als er iets in de soep draait is een vdi file snel te vervangen.

Klinkt als een strak plan...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.