image

"Cyberhacktivisme potentiële dreiging nationale veiligheid"

vrijdag 8 november 2013, 16:40 door Redactie, 3 reacties

De impact van cyberhacktivisme is een potentiële dreiging voor de nationale veiligheid, aldus het Kabinet. Om potentiële risico's voor de nationale veiligheid zo vroeg mogelijk te signaleren en aan te pakken, en zo maatschappelijke ontwrichting te voorkomen, ontwikkelde het Kabinet vier scenario's.

Deze vier scenario's zijn een aanvulling op eerder uitgewerkte scenario's. Het gaat om de risico's van acties door gewelddadige eenlingen, het risico op grootschalige onlusten, de problematiek van de wapenbeheersing door falende staten en de impact van cyberhacktivisme. Dat staat in de voortgangsbrief Nationale Veiligheid en Bevindingenrapportage Strategie Nationale Veiligheid 2012 waarmee de ministerraad op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft ingestemd.

De Strategie Nationale Veiligheid biedt inzicht in de potentiële risico's die op Nederland afkomen en de maatregelen die kunnen worden genomen om die risico's tegen te gaan. Als middel wordt hiervoor de Nationale Risicobeoordeling ingezet, waarbij risicoanalyses de grondslag vormen voor een capaciteitenanalyse. De strategie wordt sinds 2008 door het Kabinet gehanteerd.

Reacties (3)
08-11-2013, 18:08 door WhizzMan
Zo kan je nog een lijstje maken met dingen die een "potentiele bedreiging van de nationale veiligheid" zijn. Overijverige politici die geen verstand van ICT hebben mogen wat mij betreft ook op dat lijstje.
08-11-2013, 23:06 door Anoniem
Rapporten, rapporten, rapporten...om te verbloemen dat er geen capaciteit is en ook geen geld voor capaciteit
10-11-2013, 13:18 door Anoniem
Denken ze nu echt dat mensen niet door hebben dat dit propaganda is voor de introductie van de Nederlandse NSA? Dan wordt ons de ( bedroevend slecht ) gespeelde verontwaardiging door volksverlakkers bespaart. O, o wat zijn de big brother staten ( Amerika, Rusland, Noord-Korea etc.) toch slecht! Dat kunnen wij beter!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.