image

Mozilla geeft tips voor hacken Firefox

donderdag 21 juni 2012, 17:50 door Redactie, 0 reacties

Beveiligingsonderzoekers die wil weten hoe ze Firefox het beste kunnen hacken krijgen van Mozilla zeven tips mee. Net als bij Google Chrome spelen ook bij Firefox externe onderzoekers een belangrijke rol in het vinden van beveiligingsproblemen. Een belangrijke manier om dit soort problemen en kwetsbaarheden te vinden is fuzzing. Bij fuzzing wordt de browser met allerlei datastromen 'bestookt', die ervoor kunnen zorgen dat Firefox crasht. Sommige van deze crashes maken het mogelijk om willekeurige code uit te voeren, waardoor een aanvaller bijvoorbeeld malware kan installeren.

"Hoewel informatie over het onderwerp openbaar zou moeten zijn, is veel toch lastig te vinden voor mensen die nieuw op dit gebied zijn", zegt Mozilla's Christian Holler. Hij verzamelde daarom zeven essentiële tips, waaronder het testen van de Nightly builds. Dit zijn zeer vroege Firefox-versies. Door het testen van deze versies kan Mozilla problemen in een vroegtijdig stadium oplossen.

"Het fuzzen van browsers is een complexe onderneming en ik hoop dat deze tips je tests van Firefox nog beter maken", besluit Holler.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.