image

"Britten bespioneerden IJsland tijdens spaargeld-overleg"

zondag 10 november 2013, 08:37 door Redactie, 2 reacties

Britse inlichtingendiensten bespioneerden IJsland tijdens de onderhandelingen over het spaargeld dat Britse spaarders bij failliete IJslandse banken hadden ondergebracht, zo beweert de IJslandse politica Birgitta Jónsdóttir. Britse bronnen zeggen echter dat het verhaal niet klopt, zo meldt de Daily Mail.

Volgens Jónsdóttir werden e-mailberichten van het IJslandse onderhandelingsteam onderschept. Ze waarschuwde de teamleden na een tip van WikiLeaks-oprichter Julian Assange om geen webmail meer te gebruiken. Kort daarna lekte een Gmail-bericht van een onderhandelaar van het IJslandse Icesave onderhandelingscomité.

Daarin werden verschillende strategieën besproken die Groot-Brittannië en Nederland zouden kunnen toepassen en hoe IJsland hierop zou kunnen reageren. Ook de Nederlandse overheid voerde destijds onderhandelingen om het spaargeld van Nederlandse spaarders terug te krijgen.

Reacties (2)
10-11-2013, 19:23 door Anoniem
E-mail moet je beschouwen als een briefkaart, die iedereen kan lezen die hem in handen krijgt. Geheime stukken vcia internet versturen is oliedom. Die schrijf je met de hand of typt ze op een typemachine of een stand alone-computer en bezorgt ze persoonlijk of via een betrouwbare bode.
11-11-2013, 10:20 door Mysterio
Handige jongens daar in IJsland. -zucht-
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.