image

McAfee vindt Pirate Bay een beveiligingsrisico

maandag 11 november 2013, 09:37 door Redactie, 14 reacties

De software van anti-virusbedrijf McAfee waarschuwt internetgebruikers dat de populaire torrentsite The Pirate Bay een beveiligingsrisico is. Ook andere torrentsites zoals Torretz.eu en Kat.ph worden door de gratis Security Scan Plus als een risico gezien, zo meldt TorrentFreak.

"Security Scan Plus is niets meer dan een marketingtool om mensen McAfee-producten te laten kopen, dus misschien moeten we er niet teveel van verwachten", zo laat de website weten. "Dat gezegd hebbende zou het handig zijn om wat aanvullende informatie te krijgen waarom deze websites als beveiligingsrisico's worden geclassificeerd."

SiteAdvisor

Volgens TorrentFreak is de data die McAfee gebruikt waarschijnlijk afkomstig van de SiteAdvisor-dienst, die thepiratebay.org als een verdachte website beschouwt. Het anti-virusbedrijf zou daarnaast aan een nieuwe anti-piraterijtool werken die aan SiteAdvisor zal worden toegevoegd.

Eerder diende McAfee een patent in voor een systeem dat illegaal materiaal op websites kan detecteren en blokkeren, om de gebruiker vervolgens een goedgekeurd en legaal alternatief aan te bieden.

Image

Reacties (14)
11-11-2013, 10:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-11-2013, 10:34 door Anoniem
Ik zag ze dan weer beiden als een beveiligingsrisico.
11-11-2013, 10:39 door Anoniem
Via trustedsource.org kan de reden gezien worden...Web Category: Illegal Software (voor bijvoorbeeld thepiratebay.org)
11-11-2013, 11:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-11-2013, 11:28 door Anoniem
Piratebay is ook een beveiligingsrisico, zeker voor mensen die geen kaas gegeten hebben van gevaren op het internet. Op torrent sites vind je (naast een hoop leuke zaken) een hoop trojans en andere malware. Dat heeft verder weinig van doen met de vraag wat we vinden van zaken als illegaal kopieren. Het is net zo'n risico als onofficiele app marktplaatsen voor smartphones, daar staat ook veel rotzooi met malware tussen.
11-11-2013, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-11-2013, 12:55 door Anoniem
McAfee is zelf een beveiligingsrisico daar voor moet je juist oppassen
11-11-2013, 13:50 door Anoniem
Door Anoniem: Piratebay is ook een beveiligingsrisico, zeker voor mensen die geen kaas gegeten hebben van gevaren op het internet. Op torrent sites vind je (naast een hoop leuke zaken) een hoop trojans en andere malware. Dat heeft verder weinig van doen met de vraag wat we vinden van zaken als illegaal kopieren. Het is net zo'n risico als onofficiele app marktplaatsen voor smartphones, daar staat ook veel rotzooi met malware tussen.
Op zich ben ik het met je eens, maar dan is héél het internet een beveiligingsrisico... Alle gratis Apps zijn ook een risico, goedgekeurd of niet, je weet nooit zeker wat er met de verzamelde data gebeurt. Helemaal voor leken, die kennen alle "benodigde" rechten voor een App blind toe.

Een "leek" weet ook nooit zeker of een advertentie malware verspreid, of een blog / site gehackt is, of een link wel verwijst naar datgene wat gemeld wordt, of een nieuwsartikel wel de waarheid spreekt en of iemand niet gechoqueerd wordt na het zien / lezen van een mening, video of wat anders.

Ik weet zeker dat the Pirate Bay zelf géén malware verspreid, enkel verwijzingen. Dus wie is McAffee om te bepalen dat alle torrents per definitie gevaarlijk zijn? En censuur, is dat niet gevaarlijk dan?
11-11-2013, 17:07 door Wim ten Brink
Sowieso kan ik TPB niet bereiken omdat UPC deze site moet blokkeren van de rechter.
Toch is Security Scan Plus een behoorlijk irritant product dat regelmatig bij andere producten wordt gebundeld zodat je steeds moet opletten als je b.v. een Java upgrade installeert en vergeet de checkbox uit te zetten.
11-11-2013, 18:50 door Anoniem
"Security Scan Plus is niets meer dan een marketingtool om mensen McAfee-producten te laten kopen, dus misschien moeten we er niet teveel van verwachten"

"...... Scan ..... is niets meer dan een marketingtool om mensen ..........-producten te laten kopen, dus misschien moeten we er niet teveel van verwachten"

Niets nieuws onder de zon qua aanpak, daar kan je de nodige andere namen van gratis scan producten / namen van leveranciers invullen die wel een scanner aanbieden maar bijvoorbeeld al dan niet zogenaamde malware infecties niet verwijderen.
12-11-2013, 11:00 door Anoniem
"Op zich ben ik het met je eens, maar dan is héél het internet een beveiligingsrisico..."

Op zich klopt dat, maar het risico is op de ene plek iets groter dan op de andere. Indien je Adobe Acrobat Reader bijvoorbeeld download op www.adobe.com dan is dat veiliger dan indien je deze download op www.adobeacrobatreader.info of van een Bittorrent netwerk. Risico bestaat altijd, maar risico's zijn wel te reduceren.

"Alle gratis Apps zijn ook een risico, goedgekeurd of niet, je weet nooit zeker wat er met de verzamelde data gebeurt. Helemaal voor leken, die kennen alle "benodigde" rechten voor een App blind toe."

Klopt geheel. Al is er wel een verschil tussen echt kwaadaardige apps met malware, en apps die jouw privacy 'schenden' doordat je er zelf toestemming voor geeft. Het is verbazingwekkend hoeveel mensen bereid zijn apps toegang te geven tot allerlij informatie die men voor die app helemaal niet nodig heeft.

Mensen moeten toch nadenken over de vraag wat ''gratis'' inhoudt, en het hele app model is voor een groot deel gebaseerd op het vergaren van informatie, en je betaalt linksom of rechtsom vrijwel altijd. Of dat nou is in geld of in informatie t.b.v. marketing doeleinden.

Verder denk ik dat mensen die vandaag de dag nog niet door hebben dat ze betalen met informatie voor ''gratis'' diensten zoals apps, facebook en dergelijke, extreem naief zijn danwel hun kop moedwillig in het zand steken.

Ondertussen zou dit toch glashelder moeten zijn.
12-11-2013, 11:01 door Anoniem
"Sowieso kan ik TPB niet bereiken omdat UPC deze site moet blokkeren van de rechter. "

Indien je TPB wilt bereiken, dan gebruik je toch TOR of een proxy ofzo. Die blokkade zegt helemaal niets wanneer je een website toch wilt bereiken.
13-11-2013, 15:52 door hx0r3z
Een beveiligingsrisico is het ook als je niet weet wat je doet.
Zelfde met sendspace, softsonic , download.com etc etc
18-11-2013, 13:32 door Anoniem
McAfee, TrendMicro, AV, F-scure, Symantec, Sophos, Forefront etc.etc. ... is toch allemeel even goed of het tegenover gestelde.
Wie hier valt over McAfee (of een andere fabrikant) heeft een dubbele (brood)agenda.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.