image

Vandaag veroordeling moeder Anonymous-lid

vrijdag 8 november 2013, 17:24 door Redactie, 3 reacties

Vandaag zal de moeder van Barrett Brown, de zelf verklaarde woordvoerder van Anonymous, worden veroordeeld wegens het verbergen van twee computers met documenten en digitale gegevens. De moeder, Karen Lancaster McCutchin, verstopte de laptops van haar zoon tussen het servies.

Vorig jaar vond er een huiszoeking bij Brown plaats, waarbij een laptop in beslag werd genomen. De FBI-agenten had echter niet alle machines gevonden waar ze naar zochten en gingen vervolgens bij zijn moeder langs, waar Brown op dat moment aanwezig was. Brown weigerde aan de huiszoeking mee te werken, waarop de FBI-agenten later met een huiszoekingsbevel terugkwamen.

In de tussentijd hadden Brown en zijn moeder de laptops tussen het servies verstopt. McCutchin bekende in mei van dit jaar schuldig te zijn aan het dwarsbomen van de uitvoering van een huiszoekingsbevel. Ze kan tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 100.000 dollar worden veroordeeld.

Reacties (3)
08-11-2013, 18:07 door WhizzMan
Dit is een plea bargain, ze heeft al toegegeven om hopelijk minder straf te krijgen.
11-11-2013, 14:07 door Anoniem
Waarom zou je de laptops verstoppen tussen het servies? Je kan dan net zo goed de laptops vernietigen of bij iemand anders in huis leggen.
11-11-2013, 17:40 door Bert de Beveiliger - Bijgewerkt: 11-11-2013, 17:40
Kleine correctie: Barrett Brown is geen Anonymous lid, maar een journalist die zichzelf als woordvoerder heeft opgeworpen. Het gerefereerde artikel zegt ook "Anonymous-linked writer"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.