Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hotmail vraagt om 06 nummer

11-11-2013, 23:24 door Anoniem, 20 reacties
Hoi ,

Ik krijg steeds deze melding:

Controleer je account. Er is ongebruikelijke activiteit waargenomen in je Outlook-account. Uit veiligheidsoverwegingen is je account tijdelijk geblokkeerd. En dan word er om en 06 nummer gevraagd , wie heeft dit probleem ook ?
Dit gebeurd ook als je en nieuwe account aanmaakt .
Reacties (20)
12-11-2013, 06:42 door Anoniem
Door Anoniem: Hoi ,

Ik krijg steeds deze melding:

Controleer je account. Er is ongebruikelijke activiteit waargenomen in je Outlook-account. Uit veiligheidsoverwegingen is je account tijdelijk geblokkeerd. En dan word er om en 06 nummer gevraagd , wie heeft dit probleem ook ?
Dit gebeurd ook als je en nieuwe account aanmaakt .

Vreemd, zou er niet op reageren, verander je wachtwoord lijkt me, ik heb het verschijnsel niet als ik inlog op een hotmail/live account, heb een dergelijke mail zelf ook niet ontvangen
12-11-2013, 07:42 door Anoniem
Dit is meestal het gevolg van iemand die op jouw account in inlogt vanaf een buitenlands IP adres of service als TOR.
Het nummer dat ze willen zien is het nummer dat je ooit hebt doorgegeven aan. Als dit het invult krijg je een sms met daarin een code om je account weer te activeren.

Controleer voor je dit doet uiteraard wel even de URL in je browser om te zien of je wel echt op hotmail/outlook zit.

Als je account weer geactiveerd is, raad ik je aan om je wachtwoord te veranderen.

Succes
12-11-2013, 10:42 door Anoniem
Dit gebeurd alleen als je en nieuwe account aanmaakt en anders niet ,moet je maar is proberen en account aan te maken en dan en mailtje te versturen .
12-11-2013, 11:13 door Anoniem
"Vreemd, zou er niet op reageren, verander je wachtwoord lijkt me, ik heb het verschijnsel niet als ik inlog op een hotmail/live account, heb een dergelijke mail zelf ook niet ontvangen"

Je kan moeilijk je wachtwoord veranderen wanneer je account is geblokkeerd, en het zal niet gaan om een email (die je immers niet kan lezen indien je email account geblokkeerd is) maar om een melding op de website zelf. Via je mobiele telefoon kan je het account unlocken; dit is de manier waarop je identiteit wordt geverifieerd.
12-11-2013, 15:08 door Anoniem
Gmail heeft dit ook en als je vanaf je vakantie adres inlogt wordt je gewaarschuwd. Het zou een fijne manier moeten zijn om zeker te zijn dat niemand in je mail komt maar dat heeft tegenwoordig een negatieve lading omdat je niet zomaar iets wilt doorgeven. Je moet je afvragen of je wel Microsoft mail wilt als je dit een ongemakkelijk gevoel geeft.
12-11-2013, 15:38 door hx0r3z - Bijgewerkt: 12-11-2013, 15:40
Dit betekend dat je account gehackt is geworden en dat die spam heeft verzonden. (Denk aan een Trojan aka bot die vanaf jouw netwerk en account spam verzend)

Niet zo goed bezig dus. Als je het nummer niet hebt kun je het alleen nog recovery via m$ support zelf. Hier zul je wel met harde feiten moeten aankomen en bewijs zoals een oud wachtwoord dat je had en of folder en mails die jij ooit verstuurd hebt naar contacten. En ook e-mail adressen van mensen die jij had in je hotmail/outlook had.. Dan kun jij weer toegang tot je account verkrijgen als zei vinden dat het bewijs goed genoeg is.
12-11-2013, 17:30 door Briolet
Door Anoniem:Via je mobiele telefoon kan je het account unlocken; dit is de manier waarop je identiteit wordt geverifieerd.

Toch klinkt dat vreemd. Als ze het nummer reeds bezitten kunnen ze gewoon een sms met een soort pincode sturen naar het bekende nummer om te verifiëren. Als ze het nummer niet bezitten, dan kan elke inbreker gewoon zijn nummer opgeven en heeft het geen zin.
En als ze de nummers willen vergelijken, dan is het ook niet veilig, want als je het wachtwoord van een kennis buitmaakt, is de kans ook groot dat je zijn 06 nummer kunt achterhalen.
13-11-2013, 15:16 door hx0r3z
Geloof me ik heb dit probleem al veel vaker gezien. Neem contact op met outlook support en geef ze alle informatie die jij hebt en ze geven je het account terug. Een snellere oplossing is er zover ik weet niet!
13-11-2013, 20:38 door schele
Ik heb die melding ook gehad, maar er werd geen 06 geeist, weet je zeker dat je er niet voorbij kunt klikken? Ik kon ergens wat minder zichtbaar op "skip" of "later" knop duwen.
Ik had uberhaupt nooit een 06 gegeven. En volledige mailaccount blokkeren omdat je geen 06 wilt geven, ik geloof daar niet in.
14-11-2013, 10:13 door Anoniem
"Ik heb die melding ook gehad, maar er werd geen 06 geeist, weet je zeker dat je er niet voorbij kunt klikken? Ik kon ergens wat minder zichtbaar op "skip" of "later" knop duwen. "

Of je die vraag krijgt is afhankelijk van de vraag of jij wel/geen mobiel nummer hebt opgegeven t.b.v. de beveiliging van je account.

"Ik had uberhaupt nooit een 06 gegeven. En volledige mailaccount blokkeren omdat je geen 06 wilt geven, ik geloof daar niet in."

Het is jouw eigen keuze om wel/niet verificatie met je 06 nummer te gebruiken.

Het geeft je wel de mogelijkheid om indien je account gehacked wordt dit te kunnen herstellen. Zonder die verificatie ben je kansloos indien een hacker je Hotmail wachtwoord aanpast, uitgaande van een gratis account.

Hacken wordt verder een stuk lastiger gemaakt, want indien iemand uit China of Rusland probeert op je account in te loggen, dan wordt dit als afwijkend gezien, en dan vraagt men je om je identiteit met SMS verificatie te bevestigen.

Het gaat niet om de vraag of je account volledig geblokkeerd wordt, maar of je deze zelf kan herstellen indien jouw account gekaapt wordt door kwaadwillenden.

Het is wel grappig om te zien hoe allergisch sommige mensen zijn voor maatregelen die je meer veiligheid bieden op zo'n gratis dienst.

"Geloof me ik heb dit probleem al veel vaker gezien. Neem contact op met outlook support en geef ze alle informatie die jij hebt en ze geven je het account terug. Een snellere oplossing is er zover ik weet niet!"

Good luck, aangezien je helemaal geen helpdesk ondersteuning krijgt op je gratis account. En een snellere oplossing is er wel - verificatie via je mobiel, en je hebt je account direkt weer in handen.

"En als ze de nummers willen vergelijken, dan is het ook niet veilig, want als je het wachtwoord van een kennis buitmaakt, is de kans ook groot dat je zijn 06 nummer kunt achterhalen."

En spoof jij vervolgens ook zijn 06 nummer om te kunnen reageren op het SMSje ? Immers moet je niet alleen het nummer weten, je moet er vervolgens ook op reageren. De vraag om het nummer verminderd het risico iets verder door eerst te verifieren dat jij het nummer kent, en je vervolgens te authenticeren via de SMS die je ontvangt.
14-11-2013, 13:10 door hx0r3z
Door Anoniem:
"Geloof me ik heb dit probleem al veel vaker gezien. Neem contact op met outlook support en geef ze alle informatie die jij hebt en ze geven je het account terug. Een snellere oplossing is er zover ik weet niet!"

Good luck, aangezien je helemaal geen helpdesk ondersteuning krijgt op je gratis account. En een snellere oplossing is er wel - verificatie via je mobiel, en je hebt je account direkt weer in handen.
Ten eerste leer om fatsoenlijk quotes te gebruiken ten tweede no brain cells of waarom zo'n achterlijk commentaar waar je zelf geen ervaring mee blijkt te hebben. No gosh why Anoniem ... Zeker krijg je ondersteuning bij je account. Nee niet via telefoon maar via e-mail en dat gaat vrij langzaam dat klopt.

Een vriend van mij had zijn account ook een keer gehackt gehad. Toen heb ik samen met hem zijn account kunnen recoveren via de helpdesk door ze te e-mailen.

Microsoft kun zelfs zo in het systeem je actieve wachtwoord zien (plain text) en je oude wachtwoorden ook.
De reden ook waarom je maar maximaal 16 karakter lang wachtwoord mag hebben. Zodat Microsoft als het kan deze kunnen recoveren als dat nodig is. Maar volgensmij is het niet nodig en staat alles er soort van semi plain text in hun systeem.. Idk

Wat ik wel weet is dat je met een supercomputer een wachtwoord van 16 karakters kunt bruteforcen binnen 1 uur tijd. Deze supercomputer kost wel 60k.
14-11-2013, 14:55 door Anoniem
"Ten eerste leer om fatsoenlijk quotes te gebruiken ten tweede no brain cells of waarom zo'n achterlijk commentaar waar je zelf geen ervaring mee blijkt te hebben. No gosh why Anoniem ... Zeker krijg je ondersteuning bij je account. Nee niet via telefoon maar via e-mail en dat gaat vrij langzaam dat klopt."

Wat dat betreft is via SMS dus wel een stuk sneller. Dank voor je inhoudelijke antwoord, al kan je je beledigingen beter achterwege laten, dat is nergens voor nodig. Ik ga jou ook niet beledigen.
14-11-2013, 16:57 door schele - Bijgewerkt: 14-11-2013, 16:58
Door hx0r3z:
Wat ik wel weet is dat je met een supercomputer een wachtwoord van 16 karakters kunt bruteforcen binnen 1 uur tijd. Deze supercomputer kost wel 60k.

Welnee, al is het alleen al maar omdat het encryptiealgoritme en de inhoud van die 16 karakters bepaald hoe snel dat gaat, 16 karakters = X uur kun je niet zeggen. En een beetje supercomputer druk je uit in miljoenen, no way in 60k.

Naar je kamer zonder XboX en je nickname aanpassen! (en beleefder leren reageren)
16-03-2015, 11:56 door Anoniem
Ik heb dit probleem de laatste tijd ook wel eens. Vind het heel irritant en zit te denken aan een ander gratis e-mail provider.
Wie weet wat een goede gratis provider is die je gewoon kunt gebruiken voor het sturen en lezen van e-mails zonder dat je je eigen adres en telefoonnummer hoeft te geven. Hotmail/Outlook en Gmail vallen daardoor namelijk al af...

Alvast bedankt voor de hulp!

Gr. Johan
16-12-2015, 04:41 door Anoniem
Door Anoniem: Dit gebeurd alleen als je en nieuwe account aanmaakt en anders niet ,moet je maar is proberen en account aan te maken en dan en mailtje te versturen .
^ Dit, het is een manier voor microsoft om data te vergaren voor allerlei doeleinden
heb een nieuw account aangemaakt en ik kreeg dit een week later toen ik wilde inloggen
16-12-2015, 11:49 door Anoniem
Vreemd, zou er niet op reageren, verander je wachtwoord lijkt me, ik heb het verschijnsel niet als ik inlog op een hotmail/live account, heb een dergelijke mail zelf ook niet ontvangen

Niet op reageren ? Je zal wel moeten reageren, indien je het account wil deblokkeren.

Dit, het is een manier voor microsoft om data te vergaren voor allerlei doeleinden
heb een nieuw account aangemaakt en ik kreeg dit een week later toen ik wilde inloggen

Tja, jij wilt liever dat Microsoft je *niet* informeert indien je account wordt gehacked ? En je wilt dat ze je geen mogelijkheid geven om je account te deblokkeren (op een manier waarop alleen jij dat kan doen, als legitieme gebruiker van het account) ?

Wees blij dat dit soort diensten *eindelijk* wat beter worden beveiligd. Sommige mensen hier kunnen alleen maar azijn pissen, zonder hun gezond verstand te gebruiken.
16-12-2015, 11:52 door Anoniem
Ik heb dit probleem de laatste tijd ook wel eens. Vind het heel irritant en zit te denken aan een ander gratis e-mail provider.

Jij wilt liever een email provider, die niets doet tegen het hacken van accounts, en die jou niet de mogelijkheid geeft om je account weer in handen te krijgen, nadat deze door een kwaadwillende is overgenomen ? Het is een ''probleem'' indien een email provider op dit soort dingen reageert, en je helpt om de controle over je account terug te krijgen ?

Het is merkwaardig wat mensen hier allemaal als ''probleem'' bestempelen. Misschien moeten we een nieuwe website opzetten, www.insecurity.nl, voor mensen die klagen dat IT bedrijven meer doen aan beveiliging. Vroeger was je een hotmail account simpelweg kwijt indien deze werd gehacked.

Verlangen mensen hier terug naar deze ''goede oude tijd'', zonder enige zinnige beveiliging van webmail accounts ?
16-12-2015, 15:00 door john west
Het is wel een rommeltje met Microsoft email account.
Ik kon opeens niet meer inloggen.

Ik kreeg via livemail dit bericht .

Important information about your email service

Dear user,

In a few weeks, we will be making some changes to our email services that might impact your @?outlook?.com, @?hotmail, @?live, or @msn email account. Those changes will prevent your email from being delivered to the Windows Live Mail 2012 application you use.


In order to continue using Windows Live Mail 2012 to send and receive email for your account, you need to install the latest update published here.

Helaas kon ik de update niet installeren ,bestand d-Mail.msp
Op Windows forum gezet,maar meestal krijg je onzinnige reacties.
Snap iemand dit.
16-12-2015, 15:11 door Anoniem
Niet op reageren!
Wanneer je van een vreemd account inlogt wordt je alleen gewaarschuwd dat er vanaf een ander account is ingelogd.
Voorbeeld:
Je hebt Outlook en Gmail als account. Wanneer je nu alle gegevens wist met b.v. Ccleaner en je logt daarna in via Outlook en sluit vervolgens af en logt dan in via Gmail. Dan krijg je in Outlook een waarschuwing.
Maar hier weet je zelf van. Deze waarschuwing krijg je ook wanneer er dus iemand anders inlogt op je systeem! JIJ krijgt dan de kans te reageren! Dat doet niet de mailbox uit zichzelf. Er is dan ook ingelogd met een legitiem wachtwoord. Wanneer er kraakpogingen worden gedaan is er niemand binnen geweest en dus ook nog steeds geen reden tot blokkering want de beveiliging werkt nog steeds. Wel reden om op te letten.
Probeer eens via een ander account in te loggen.
Maar zeker niet je nummer geven als dit geëist wordt. Je nummer heb je alleen nodig wanneer je je wachtwoord kwijt bent en een ander aanvraagt.
16-12-2015, 15:16 door Rolfieo
Door john west: Het is wel een rommeltje met Microsoft email account.
Ik kon opeens niet meer inloggen.

Ik kreeg via livemail dit bericht .

Important information about your email service

Dear user,

In a few weeks, we will be making some changes to our email services that might impact your @?outlook?.com, @?hotmail, @?live, or @msn email account. Those changes will prevent your email from being delivered to the Windows Live Mail 2012 application you use.


In order to continue using Windows Live Mail 2012 to send and receive email for your account, you need to install the latest update published here.

Helaas kon ik de update niet installeren ,bestand d-Mail.msp
Op Windows forum gezet,maar meestal krijg je onzinnige reacties.
Snap iemand dit.

Wat snap je er niet aan? Je moet je huidige versie updaten, maar dit mislukt?
Dus....... Wat wil je nu precies?
Want wat is nu je probleem? Ik snap namelijk niet dat ook maar iemand nu iets nuttigs kan zeggen over wat jij bedoelt. Als men al begrijpt wat jij bedoelt..... Want je vraag en probleem zijn niet duidelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.