image

Vingerafdruklezer leest afdruk op 6 meter afstand

maandag 25 juni 2012, 11:35 door Redactie, 11 reacties

Een Amerikaans bedrijf heeft een vingerafdruklezer gemaakt die vingerafdrukken op zes meter afstand kan lezen. Door de afdruk op afstand te lezen en de gebruiker zijn vinger niet op een apparaat hoeft te plaatsen, worden problemen met vieze vingers voorkomen. Het bedrijf erkent dat in combinatie met iris- of gezichtsherkenningsoftware het voldoende is om een gebouw binnen te komen. Het is echter onvoldoende voor een financiële transactie, aangezien hier in de VS tenminste vier vingers voor vereist zijn.

Een lokaal fitnesscentrum zou de technologie inmiddels testen om te voorkomen dat vrienden of kamergenoten sleutels delen. De ontwikkelaar van het systeem begrijpt de privacyzorgen die mensen kunnen hebben, maar stelt dat zijn systemen niet met de databases van bijvoorbeeld de FBI zijn aangesloten.

Kledinghanger
Privacyexperts maken zich echter zorgen over de veiligheid van de database met vingerafdrukken. "Er zijn zoveel stappen waar een digitale vingerafdruk kan lekken", zegt Lee Tien van de Electronic Frontier Foundation. Tien vergelijkt de vingerafdruk met een kledinghanger, aangezien er veel identificerende informatie aan gehangen kan worden.

Reacties (11)
25-06-2012, 11:41 door Anoniem
Non-argument om te stellen dat het systeem niet met databases van de FBI zijn aangesloten. Je vraagt je dan af of de ontwikkelaar echt snapt wat privacy en beveiliging is...
25-06-2012, 11:58 door Overcome
Door de afdruk op afstand te lezen en de gebruiker zijn vinger niet op een apparaat hoeft te plaatsen, worden problemen met vieze vingers voorkomen.

Dus doordat ik mijn vinger niet op de lezer hoef te plaatsen, is het probleem met vieze vingers voorkomen? Het voorkomt eerder problemen door een vieze lezer lijkt me. Of scant dit systeem op afstand door modder en etensresten heen?
25-06-2012, 12:29 door Anoniem
op 6 meter afstand!!! zou graag willen weten hoe, want dit is ook een pracht manier om ongemerkt vingerafdrukken te "stelen".....hoezo geen privacy issue?
25-06-2012, 12:41 door Preddie
Door Anoniem: op 6 meter afstand!!! zou graag willen weten hoe, want dit is ook een pracht manier om ongemerkt vingerafdrukken te "stelen".....hoezo geen privacy issue?

Yep, vervolgens worden deze misbruikt bij een misdrijf. De politie vindt ze vervolgens en houd ze tegen het bij de overheid bekende database aan en pakken vervolgens een onschuldig iemand op die vervolgens aan loopt tegen een om gekeerde bewijsvoering. Hij moet vervolgens maar aantonen dat die afdrukken gestolen zijn ....... dit zorgt er tevens voor dat vingerafdrukken niet meer kunnen worden gezien als éénduidig en onweerlegbaar bewijs, echter vraag ik me af of de rechter er ook op die manier naar kijkt.
25-06-2012, 13:06 door Anoniem
Goede ontwikkeling, biometrische beveiliging via een vingerafdruk is nu dus helemaal gekraakt.

Mogen we onze paspoort chips nu weer wissen?
25-06-2012, 19:00 door Anoniem
Door Anoniem: Non-argument om te stellen dat het systeem niet met databases van de FBI zijn aangesloten. Je vraagt je dan af of de ontwikkelaar echt snapt wat privacy en beveiliging is...

Hij belooft plechtig dat hij het systeem nooit aan de FBI zal verkopen. Als hij dat wel doet, legt hij contractueel vast dat het niet gekoppeld mag worden aan hun database.

Toch?

Peter
25-06-2012, 19:14 door Anoniem
Volgens andere berichten op het net gaat het om 6 voet.
Da's al hele andere koek, maar nog steeds genoeg reden om zo'n apparaat "een andere functie" te geven.
25-06-2012, 19:57 door Anoniem
Door Anoniem: Goede ontwikkeling, biometrische beveiliging via een vingerafdruk is nu dus helemaal gekraakt.

Mogen we onze paspoort chips nu weer wissen?

Opent magnetron .....
26-06-2012, 15:16 door burne101
Door Anoniem:
Opent magnetron .....

Goed plan. Als je onverwacht een middag lang bij de Marechaussee op Schiphol wilt zitten..
27-06-2012, 11:10 door Anoniem
Ik krijg ook de indruk dat het om 6 voet (2 meter) gaat. Indrukwekkend.

Op zich heeft een en ander hygiënevoordeel, dat ben ik met Burcham eens. Misschien een van de meest bizarre voorbeelden. Japan, tijdens het hoogtepunt van de Mexicaanse griep scare. Beambten met mondkapjes op de luchthavens, formulieren, lichaamstemperatuurmeters, mensen die in eerste instantie uren zonder eten of drinken in hun vliegtuig werden opgesloten tot op koorts gecontroleerd kon worden enz. enz. enz. Maar wel moesten alle bezoekers hun vingers op dezelfde handvol vingerafdrukscanners leggen zonder dat deze tussentijds ontsmet werden...

Maar de problemen met biometrie in het algemeen en vingerafdrukken in het bijzonder zijn intussen overbekend:

- Het geheel drijft meer op naief geloof dan op werkelijke betrouwbaarheid.
- Het wordt te veel en te divers ingezet. Je gebruikt ook niet één en dezelfde sleutel of wachtwoord voor je huis, je auto, om geld te pinnen, om je te identificeren enzovoort. Het tried-and-true principe van compartimentering dreigt overboord te gaan.
- In het bijzonder vingerafdrukken zijn bepaald het tegenovergestelde van een geheim. Het is alsof je met dat ene wachtwoord voor alles vetgedrukt en met afgevende inkt op je kleding rondloopt.
- Biometrie is niet fail-safe, en zal het ook nooit worden. Het is als een Titanic zonder reddingsboten en zonder andere schepen in de buurt, niet alleen kan men maar beter gelijk hebben dat deze niet kan zinken, maar zelfs ben je reddeloos verloren als je om wat voor reden ook overboord valt, want je kan alleen opgevist worden als voor jou een uitzondering wordt gemaakt die iedereen netjes meteen accepteert. Dream on...
22-06-2015, 20:35 door Anoniem
Door Overcome:
Door de afdruk op afstand te lezen en de gebruiker zijn vinger niet op een apparaat hoeft te plaatsen, worden problemen met vieze vingers voorkomen.

Dus doordat ik mijn vinger niet op de lezer hoef te plaatsen, is het probleem met vieze vingers voorkomen? Het voorkomt eerder problemen door een vieze lezer lijkt me. Of scant dit systeem op afstand door modder en etensresten heen?
door vieze vingers kan de leer vies worden, en als je je vinger er niet op hoeft te leggen niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.