image

Japanse anti-kernenergiebeweging doelwit e-mailbom

dinsdag 12 november 2013, 12:12 door Redactie, 0 reacties

Verschillende Japanse groepen die zich tegen kernenergie verzetten zijn de afgelopen maanden het doelwit van een e-mailbom geworden, zo melden Japanse media. In totaal ontvingen zeker 33 groepen van de anti-kernenergiebeweging van september tot begin november 2,53 miljoen e-mails.

De e-mails hadden onder andere als onderwerp dat alle anti-kernenergiedemonstranten vermoord moesten worden, omdat anders wereldvrede niet mogelijk zou zijn. Voor het uitvoeren van de aanval werd er naar e-mailadressen van de anti-kernenergiegroepen gezocht. Vervolgens werden deze e-mailadressen gebruikt om zich honderden keren per minuut op de websites van andere anti-kernenergiegroepen te registreren.

Ook werden de e-mailadressen achtergelaten op de pagina's waar er om informatie kon worden gevraagd. Vervolgens stuurden de websites een zeer groot aantal registratiemails en ontvangstbevestigingen terug. Volgens een expert zou het programma dat voor de aanval werd gebruikt speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld, zo meldt de Asahi Shimbun.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.