image

Aanklager eist maximale 10 jaar cel tegen Anonymous-lid

donderdag 14 november 2013, 11:02 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse openbaar aanklager heeft de maximale 10 jaar gevangenisstraf tegen het Anonymous-lid Jeremy Hammond geëist, die onder andere verantwoordelijk was voor de hack van het inlichtingenbedrijf Stratfor in 2011.

Bij de inbraak werden de gegevens van 860.000 Stratfor-klanten buitgemaakt, waaronder wachtwoordhashes en 60.000 creditcards. Met de gestolen creditcardgegevens werd voor 700.000 dollar aan transacties verricht. Onder de getroffen klanten bevonden zich tenminste 270 Nederlanders.

Bekentenis

Eerder dit jaar bekende Hammond achter de hack van Stratfor te zitten. Het Anonymous-lid, bekend onder de aliassen Anarchos, sup_g, burn, yohoho, POW, tylerknowsthis, crediblethreat, ghost en anarchacker, was ook verantwoordelijk voor aanvallen op de Virtual Academy van de FBI, het Ministerie van Openbare Veiligheid van de staat Arizona, de Patrolmen’s Association van de politie van Boston, Special Forces Gear, Vanguard Defense Industries en de websites van verschillende andere politiekorpsen.

"In tegenstelling tot het beeld dat hij van zichzelf schetst, is Hammond een computerhackingrecidivist, die na een federale veroordeling voor computerhacking zich met een grote reeks hacks bezighield, waarbij hij schade toebracht aan talloze bedrijven, individuen en overheden, wat voor een schade tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen dollar zorgde en de veiligheid van het publiek en met name politieagenten en hun gezinnen in gevaar bracht", aldus het pleidooi van de openbaar aanklager.

Voorbeeld

De advocaten van Hammond vragen om een gevangenisstraf van 20 maanden, wat overeenkomt met de tijd die hij al in voorarrest heeft vastgezeten. De straf is lager dan zijn eerdere veroordeling. Om hun pleidooi kracht bij te zetten hebben de advocaten de rechtbank 250 brieven van vrienden, familie, journalisten, hackers en internetsupports gegeven, waaronder klokkenluider Daniel Ellsberg en Richard Stallman, die Hammon een voorbeeld van een "sociaal verantwoordelijke hacker" noemen, zo meldt Wired. De rechter doet aanstaande vrijdag uitspraak in de zaak.

Reacties (6)
14-11-2013, 11:07 door Anoniem
Heeft deze "sociaal verantwoordelijke hacker" 700.000 dollar overgemaakt aan goede doelen op 'giro 555' en equivalenten daarvan?
14-11-2013, 13:24 door Anoniem
Bij die schade die in rekening wordt gebracht zit ook vaak "We hebben beveiligingssoftware moeten aanschaffen want die dachten we eerst niet nodig te hebben. Dat willen we wel vergoed zien van de hacker"
14-11-2013, 14:10 door hx0r3z
Door Anoniem: Heeft deze "sociaal verantwoordelijke hacker" 700.000 dollar overgemaakt aan goede doelen op 'giro 555' en equivalenten daarvan?

Zou zeg dat vraag ik me toch ook af....
14-11-2013, 15:35 door Anoniem
Heeft deze "sociaal verantwoordelijke hacker" 700.000 dollar overgemaakt aan goede doelen op 'giro 555' en equivalenten daarvan?

Er zijn allerlij frauduleuze aankopen gedaan met de gestolen credit cards. Verder heeft men wel op een misplaatste manier met gestolen geld geprobeerd Robin Hood te spelen door geld naar goede doelen over te maken. Gevolg is dat deze organisaties het geld weer moeten terug storten, met extra chargeback fees, waardoor zij ook gedupeerd zijn.

Dit hele incident heeft *niets* van doen met sociaal verantwoord hacken, en velen zijn door de akties van Hammond e.
14-11-2013, 21:07 door Anoniem
Ze zitten duidelijk te vissen naar een voorbeeldveroordeling wegens vaagomschreven kwaadaardigheid per computer.
15-11-2013, 01:22 door Anoniem
Eerder dit jaar bekende Hammond achter de hack van Stratfor te zitten.
Normaal bekennen ze alleen bij plea-bargains, Dus A] Hammond is niet zo slim als ik dacht, B] hij heeft een slechte advocaat, C] het OM houdt zich niet aan de afspraken... Ik ga voor optie A.

Maatschappelijk verantwoord hacken bestaat niet, zeker als er $700.000,- mee gemoeid is, anders kun je de NSA ook gelijk vrij spel geven, die hacken namelijk in naam van 250.000.000 US burgers.

Bovendien is Stratfor hacken niet handig, al helemaal niet als je de credits wil opeisen. Als je een Pentagon-vriendje hackt, moet je al blij zijn met 10 jaar me dunkt, net zo goed was je spontaan van de aardbodem verdwenen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.