image

OM eist 3 jaar tegen Roemeense skimmers

dinsdag 26 juni 2012, 14:13 door Redactie, 3 reacties

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft tegen twee Roemeense skimmers een gevangenisstraf van drie jaar geëist. De twee plaatsten, volgens de officier van justitie in februari 2011, bij de betaalautomaat van een onbemand tankstation in Breda een camera, elektronische opnameapparatuur en een kaartlezer/electronica bestemd voor het kopiëren van gegevens van klanten.

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting de schade die skimmers de maatschappij berokkenen. Elke dag worden 87 Nederlanders het slachtoffer van skimming. Vorig jaar bedroeg de schade 39 miljoen euro. De gevolgen van imagoschade, wantrouwen door consumenten, de extra beveiligingskosten en materiaalkosten zijn hierbij nog niet meegerekend.

Organisatie
Na het vermeende plaatsen van apparatuur door de 30-jarige en 32-jarige Roemeen is het niet tot skimmen gekomen. Door oplettende getuigen, die de vreemde bewegingen van nachtelijke bezoekers constateerden, kon de politie meteen na het aanbrengen van de skimapparatuur de verdachten aanhouden en de apparatuur in beslag nemen.

Naast het voor handen hebben en het plaatsen van apparatuur werd het tweetal ook lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd. Het OM Breda bracht onder de aandacht hoe professioneel skimming is georganiseerd. De verdachten maakten volgens het OM Breda deel uit van deze criminele organisatie en eiste daarom voor elk een gevangenisstraf van drie jaar naar aanleiding van de Bredase skimpoging.

Update 27 juni: de skimmers zijn nog niet veroordeeld, het OM heeft 3 jaar geëist. De rechter doet op 9 juli uitspraak

Reacties (3)
26-06-2012, 16:54 door Anoniem
3 jaar maar? :|
26-06-2012, 20:05 door Anoniem
3 jaar voor een mislukte skimpoging. Ik vind het een mooie opbrengst.
Daarna wel even terug sturen, toch?
27-06-2012, 16:09 door Eric-Jan H te D
Dus ze komen over een half jaartje alweer vrij. Terugsturen heeft geen zin. Ze zijn zo weer terug, voorzien van een in Roemenië gevolgde opfriscursus "Rijk in tien dagen"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.