Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Flits-melding op computerscherm over wijziging in register.

14-11-2013, 17:26 door Anoniem, 2 reacties
Hallo,ik kreeg een dag of 2 geleden een slechts heel kort in beeld blijvenden mededeling op mn computerscherm dat er een wijziging was in het register,alleen die mededeling was zo kort in beeld dat ik het niet goed kon lezen en ook niet wie de afzender is van het bericht,en dus ook niet wie of wat deze registerwijziging heeft doorgevoerd.Ik zelf in elk geval niet (en ik ben de admin),en volgens mij kwam de mededeling ook niet van mn pc security (kaspersky).Ik vraag me af of hier malware en/of hackersactiviteit aan de gang is/was en waar en hoe kan ik achterhalen wie wat en hoe over deze registerwijziging? Ik kreeg echt nooit van deze mededelingen dus ik vindt het wel verontrustend/vreemd.Ik heb windows vista 32bits met daarbovenop windows 7 32 bits met IE 10 als hoofdbrowser,sinds de update nu IE11 en Kaspersky Pure als internetsecurity.
Reacties (2)
14-11-2013, 23:48 door Anoniem
Weet je heel zeker dat het niet gewoon reclame was, in je browser? Zie de laatste tijd meer dan genoeg van die vage reclames die net doen alsof er iets met je pc is (vooral niet op ingaan).

Als je de boel niet vertrouwd, scan dan gewoon je systeem met een goede anti-virus en goede anti-malware (en nee, dat hoeft geen cent te kosten, op security.nl is er genoeg aandacht welke pakketten je kunt gebruiken).

p.s. Of je gebruikt Windows Vista of Windows 7. Niet beide tegelijk, tenzij je virtueel (vmware, parallels) gebruikt. Evenals dat je of IE 10 of IE 11 gebruikt, niet beide tegelijk. Je bent immers als je 40 jaar oud bent ook niet meer 30, ook al ben je dat ooit geweest.
15-11-2013, 08:35 door [Account Verwijderd]
Zo'n 2 dagen geleden was de (woensdag na de) 2e dinsdag van de maand (patch dag). En sommige updates starten een dos scherm voor enkele commando's e.d. Je ziet dan idd meldingen voorbij komen over registry al gebeurt dit niet vaak.

Je kunt even een totale scan van het systeem doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.