image

Cybercrime-website blijkt FBI-lokaas

woensdag 27 juni 2012, 10:08 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft tijdens een een grootschalige operatie 24 cybercriminelen aangehouden die gestolen creditcardgegevens verhandelden. De Amerikaanse opsporingsdienst werkte met opsporingsdiensten uit zeven andere landen samen om 24 personen te arresteren. Daarnaast zijn er nog aanhoudingsbevelen voor 33 andere personen uitgegeven. Operatie 'Card Shop' was gericht op criminelen die gestolen creditcardgegevens verhandelden. Om de criminelen te lokken lanceerde de FBI twee jaar geleden een 'carding forum' genaamd 'Carder Profit'. Carding is de benaming voor het verhandelen van gestolen creditcardgegevens.

Via de website kon de FBI de IP-adressen en e-mailadressen van de vermeende creditcarddieven verzamelen. Daarbij gebruikte de opsporingsdienst ook tactieken die andere carding fora gebruiken, zoals het werken met aanbevelingen of het betalen voor registratie. De undercover operatie eindigde in mei 2012 toen de website uit de lucht werd gehaald.

Naast het in grote schaal verhandelen van creditcardgegevens, werd ook malware uitgewisseld. Waaronder malware die toegang tot webcams gaf. Door het optreden van de FBI konden 411.000 creditcardhouders worden gewaarschuwd dat hun gegevens waren gecompromitteerd en zou een schade van 165 miljoen zijn voorkomen, aldus de FBI in een persverklaring.

Met dank aan Michael voor de tip

Reacties (2)
27-06-2012, 18:11 door MrBil
Dit is nou goed nieuws!
28-06-2012, 05:08 door Anoniem
de tijd zal ze leren , de tijd zal er nog komen dat hackers of cybercriminele ook niet meer veilig zijn ,
uit eindelijk zal dit ook nooit stoppen denk ik , maar een begin of een start is al 1 in de goede richting
dat ze worden opgespoort ! of hoe ze te werk gaan de goede tegen de slechte dan ,
24 personen arresteren werd ook eens eindelijk tijd ,maar of er nu ook de slimme tussen zitten is 2
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.