image

Estland gaat door FBI gezochte cybercriminelen uitleveren

vrijdag 15 november 2013, 15:36 door Redactie, 0 reacties

Estland gaat drie mannen aan de Verenigde Staten uitleveren die door de FBI wegens cybercrime worden gezocht. Dmitri Jegorov, Timur Gerassimenko en Konstantin Poltev zouden betrokken zijn geweest bij de verspreiding en het gebruik van de DNS Changer-malware.

De malware liet al het internetverkeer via kwaadaardige servers lopen. Zo werden zoekresultaten en advertenties gemanipuleerd. De bende zou daarmee miljoenen dollars hebben verdiend. Het DNS Changer-botnet werd in november 2011 door de FBI via "Operation Ghost Click" ontmanteld. In eerste instantie werd geschat dat het om 4 miljoen computers ging, maar dit werd later naar 2,5 miljoen bijgesteld. De DNS Changer-malware verscheen voor zowel Windows- als Mac-computers.

De beslissing van de rechter om het trio uit te leveren is nu ook door de Estse overheid goedgekeurd. De bende achter de DNS Changer-malware zou uit zes Esten en één rus bestaan. Eén daarvan werd vorig jaar al aan de VS uitgeleverd, de overige bendeleden zitten in Estland in de gevangenis.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.