image

Officiële forum van forumsoftware vBulletin gehackt

zondag 17 november 2013, 12:56 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers hebben het officiële forum van de populaire forumsoftware vBulletin gehackt en daarbij de gegevens van gebruikers buitgemaakt, zo laat de ontwikkelaar in een e-mail weten. Volgens de e-mail zijn de gebruikersnamen en versleutelde wachtwoorden van forumgebruikers gestolen.

Uit voorzorg is het wachtwoord van forumgebruikers dan ook gereset. "Excuses voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt, maar we vonden dat het noodzakelijk was om jou en je account te beschermen", aldus het ontwikkelteam. Gebruikers krijgen voor het nieuwe wachtwoord het advies om geen wachtwoord te kiezen dat ze ook op andere websites gebruiken.

Hoe de aanvallers toegang tot het netwerk en de gebruikersgegevens wisten te krijgen laat vBulletin in de e-mail niet weten. Er wordt gesproken over "geraffineerde aanvallen op het netwerk", maar details blijven achterwege. Het bericht is inmiddels ook op het vBulletin-forum geplaatst.

Reacties (2)
17-11-2013, 13:07 door Anoniem
Meer informatie: http://www.vbulletin.org/forum/showpost.php?p=2460922&postcount=14
Volgens een van de developers van vBulletin was er een oude QA stage server gehackt.
25-11-2013, 16:43 door Anoniem
Ze hebben wel gezegd dat gebruikers gewaarschuwd zouden zijn.
Maar ik heb van geen van beide forums (.com en .org) een email gehad met een mededeling hierover.

Maakt niet uit, ben toch van vBulletin af, sinds hun nieuwe licentiebeleid is het een rommeltje geworden en ook te duur vergeleken bij andere forum software. Versie 3.8 werd end of life verklaard tijdens 3.8.7.pl3 en ik had een lifetime license. Geen probleem. Ware het niet dat ze 3.8.8 nog uitgebracht hebben. Volgens mij valt dit dan nog binnen de 3.8.x lifetime license, maar alleen mensen die versie 4 of 5 kopen (209 dollar!) kunnen dan nog die versie downloaden. Belachelijk toch? Ik noem dat besodemieteren van klanten.
En het is niet de eerste keer dat de voorwaarden ten nadele van de klant gewijzigd zijn dus ben er toen al mee gestopt. Geen 4 of 5 voor mij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.