Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

MSE maakt geen systeemherstelpunt vóór installeren antivirusdefinities.

28-06-2012, 10:03 door Anoniem, 1 reacties
Sinds enkele dagen heb ik opgemerkt dat er geen systeemherstelpunt meer wordt gemaakt vóór de installatie van de antivirusdefinities van MSE via MSE/Bijwerken. Het lijkt er sterk op dat dit is ontstaan vanaf de update van de Windows-Update-agent 7.6.7600.256 want eerder was er wél altijd een systeemherstelpunt gemaakt als ik bij systeemherstel keek nadat MSE de antivirusdefinities had geüpdate, ongeacht of de antivirusdefinities via Windows-Update werden geïnstalleerd of via MSE/Bijwerken zelf dacht ik. Als ik die antivirusdefinitie-update rechtstreeks via Windows-Update uitvoer (als optionele update aangeboden in dat geval) dan wordt er nu nog wel eerst een systeemherstelpunt gemaakt vóór de installatie zag ik net!

Het kan zijn dat er een bewuste verandering voor MSE in Windows-Update is ingebouwd wat gewoon bij die nieuwe Update-agent hoort zodat er nu bij een antivirusdefinitie-update via MSE zelf geen systeemherstelpunt meer wordt gemaakt. Om uit te kunnen sluiten dat er iets mis is op mijn eigen pc wil ik andere gebruikers vragen of zij het bovenstaande ook hebben sinds de update van die Windows-Update-agent?

B.v.d. Anand

Windows Vista Home Premiun 32bit, IE8, MSE 4.0, Windows Update-agent 7.6.7600.256
Reacties (1)
03-07-2012, 08:54 door Anoniem
Ik heb dit ook even nagevraagd bij MS-support en kreeg het volgende antwoord:

"Ik begrijp uit uw e-mail (...) dat u een vraag heeft over het aanmaken van herstelpunten door MSE. In principe is het zo dat de laatste versie van MSE controleert op de "leeftijd" van de herstelpunten. Indien er namelijk in de laatste 24 uur een herstelpunt is aangemaakt zal MSE geen nieuw herstelpunt aanmaken. Daarnaast zal de Windows Update altijd bij het installeren van eender welke update een herstelpunt maken."

Ondertussen had ik al gezien dat bij een automatische antivirusdefinitie-update door/via MSE inderdaad wel een systeemherstelpunt was aangemaakt. Echter bij de "handmatige update via MSE/Bijwerken" heb ik dat nog niet gezien. Ik had op 1-7-2012, 19:04:30, handmatig een nieuw systeemherstelpunt aangemaakt en alle oudere verwijderd (dus ook alle welke eerder door/via MSE waren aangemaakt) en de pc later die dag in de slaapstand gezet. Vandaag 3-07-2012 om 7:03 (dus ruim 24 uur later) heb ik de pc weer uit de slaapstand gehaald en MSE dit keer meteen zelf handmatig geüpdate via "Bijwerken" en er was geen nieuw systeemherstelpunt aangemaakt na die "handmatige" installatie van de antivirusdefinities, alleen het systeemherstelpunt welke ik zelf had aangemaakt op 1-07-2012, 19:04:30 staat er nog. Vreemd, aangezien er tot voor kort (vóór de update van de Windows-Update-agent) óók via een "handmatige MSE-update" een systeemherstelpunt werd aangemaakt. Tja, als MSE maar wel normaal z'n werk blijft doen als voorheen maakt dit verder natuurlijk niet zo veel uit...

Wellicht hebben anderen ook iets aan deze info,
Anand
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.