image

Microsoft ziet malware-explosie in Nederland

donderdag 28 juni 2012, 11:14 door Redactie, 7 reacties

Het aantal besmette computers in Nederland is in het laatste kwartaal van vorig jaar meer dan verdubbeld, aldus Microsoft. Het gaat dan vooral om Trojaanse paarden die geld van online bankrekeningen stelen, zoals de Zeus en SpyEye banking Trojans. Ook in Duitsland, Oostenrijk en Italië groeide het aantal infecties fors. De besmette landen worden ook genoemd in het rapport van McAfee over grootschalige fraude met internetbankieren.

In Duitsland hadden de drie meest voorkomende dreigingen met bankfraude te maken. "Het lijkt erop dat malwaremakers Duitsland als een veelbelovende markt hebben ontdekt. Misschien stuurt de economische situatie in Europa criminelen richting landen waar het financieel beter gaat, waar ze meer geld via Trojaanse paarden kunnen stelen, of mensen zijn niet meer zo voorzichtig als in het verleden en klikken meer", zegt Michael Kranawetter, Chief Security Advisor van Microsoft Duitsland.

Reacties (7)
28-06-2012, 11:48 door Anoniem
Misschien een rare vraag maar waar komen deze gegevens vandaag ? Hoe weet Microsoft dat er in Nederland zoveel besmettingen zijn ? Gebruik van de MS virusscanner die gratis is en misschien meer in NL wordt gebruikt ;-)
28-06-2012, 12:19 door Anoniem
Patchen! Patchen en Patchen!!
28-06-2012, 13:52 door quikfit
Door Anoniem: Misschien een rare vraag maar waar komen deze gegevens vandaag ? Hoe weet Microsoft dat er in Nederland zoveel besmettingen zijn ? Gebruik van de MS virusscanner die gratis is en misschien meer in NL wordt gebruikt ;-)

Door de Malicious Software Removal Tool http://www.microsoft.com/security/pc-security/malware-removal.aspx

Wat ik graag zou willen weten is of ie ooit wat gevonden heeft bij mij...en wat...dat doet de MSR Tool niet :)
28-06-2012, 14:00 door Anoniem
http://www.microsoft.com/security/pc-security/msrt-privacy.aspx

MSRT will ask you to send additional information to Microsoft if software suspected to be Malware is found on your computer. This additional information is sent only with your consent, and includes:

The files that are suspected to be Malware. MSRT will select the files for you.

A unique identifier associated with files suspected to be Malware. This identifier enables us to verify that the files were successfully transferred.
28-06-2012, 16:34 door Anoniem
Patchen! Patchen en Patchen!!

daarmee alleen kom je er niet. Veelvuldig volledig gepatchte systemen vallen nog steeds ten prooi aan 0-day exploits. Het woord Patch zegt al genoeg, je bent en blijft op deze manier altijd achter de feiten aan hobbelen.

Bank zaken doe je niet op een PC waarmee je ook op internet "surft". Gebruik hiervoor een live-cd/usb van een willekeurige Linux distro.
28-06-2012, 21:47 door Anoniem
Door Anoniem: Misschien een rare vraag maar waar komen deze gegevens vandaag ? Hoe weet Microsoft dat er in Nederland zoveel besmettingen zijn ? Gebruik van de MS virusscanner die gratis is en misschien meer in NL wordt gebruikt ;-)

Je kan niet bouwen op de tool van microsoft, je kan het nl geen antivirus noemen. Beter is het om een antivirus als Avast of Eset NOD32 te gebruiken, en een anti-malware counter te houden. Spywareblaster, MVPS Hosts, NoScript etc.
29-06-2012, 07:14 door spatieman
ik dacht dat IE9 zo veilig was, en dat het mallware buiten de deur houd, immers, de reclame op TV is echt gelovenswaardig hoor !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.