image

Rechter: huiszoeking Megaupload illegaal

donderdag 28 juni 2012, 12:00 door Redactie, 5 reacties

De huiszoekingsbevelen die de Nieuw-Zeelandse politie gebruikte om harde schijven, laptops en telefoons van Megaupload-oprichter Kim Dotcom in beslag te nemen waren illegaal, zo heeft een hooggerechtshof bepaald. Volgens de rechter stond in de bevelen niet duidelijk omschreven waarvoor ze bedoeld waren. De bevelen waren dan ook veel te algemeen en daardoor ongeldig, zo concludeerde de rechter.

Harde schijf
Op 4 juli staat een nieuwe hoorzitting gepland waarbij gekeken wordt hoe de zaak nu verder moet. De harde schijven zouden inmiddels zijn gekloond en naar de FBI gestuurd zijn. Iets wat inmiddels ook als illegaal is bestempeld, aangezien Dotcom hier geen toestemming voor heeft gegeven, terwijl dat wettelijk gezien wel vereist was.

Tijdens de inval in de woning van Dotcom op 20 januari namen agenten 150 terabyte aan materiaal in beslag. De Amerikaanse autoriteiten hebben om de uitlevering van Dotcom gevraagd omdat hij via Megaupload.com op grote schaal het auteursrecht zou hebben geschonden.

Reacties (5)
28-06-2012, 12:11 door Anoniem
proces fout, wordt vrijgesproken?
28-06-2012, 19:23 door vimes
Ik denk dat de schade-advocaten de deur bij Dotcom inmiddels platlopen..
28-06-2012, 22:01 door varttaanen
Ik kan hier de ironie wel van inzien. Wat een winnaar is die Kim Dotcom toch, letterlijk, aangezien hij hier weer mooi wegkomt :)
29-06-2012, 08:30 door CSO.
Tja, ik vind dat de FBI hier zich als een dolle olifant heeft gedragen en het deksel hard op de neus mag krijgen.

Zelfs als er maar 1% legale content op die Megaupload servers stond hadden ze rekening moeten houden met de belangen van die 1%. Volslagen idioot om dat complete serverpark los te koppelen en dat ook de Nederlandse overheid zijn oren weer eens laat hangen naar de VS door zonder kritische houding mee te werken.
29-06-2012, 12:51 door Anoniem
Wat veel lulliger is, hij kan nu alles terug krijgen, schade claimen en alle belastende informatie die ze mogelijk konden vinden op al die disks mag niet worden gebruikt in een rechtzaak tegen hem. Hij is in theorie gewoon "onvervolgbaar" geworden door deze stommiteit :)

Maar ze vinden wel een "oplossing". Gaan dan iets roepen over terrorisme, home-land-security etc. etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.