image

Rol NAVO bij aanval op nationale netwerken niet bepaald

maandag 18 november 2013, 11:44 door Redactie, 2 reacties

De rol die de NAVO moet spelen bij aanvallen op de nationale netwerken van bondgenoten is nog niet bepaald, zo blijkt uit een bijeenkomst van NAVO-defensieministers die vorige maand plaatsvond. De ministers stelden dat landen voor de bescherming van hun eigen systemen verantwoordelijk zijn.

De bondgenoten waren het er wel over eens dat de NAVO daar een nuttige, ondersteunende rol bij kan spelen, bijvoorbeeld door oefeningen te organiseren. Over de rol van de NAVO bij een aanval op nationale netwerken is er echter nog geen overeenstemming tussen de bondgenoten. De Secretaris-generaal stelde voor die rol in de komende maanden nader uit te werken. Cyber defence staat tijdens de volgende bijeenkomst van de ministers opnieuw op de agenda.

Reacties (2)
18-11-2013, 12:42 door Anoniem
Ik heb de regeringsleiders van verschillende landen (US of A, Nederland, Duitsland, vast wel nog meer) de laatste paar maanden horen zeggen dat cyber-aanvallen/spionage gezien moeten worden als Act of War. Daar krabbelen ze dus snel op terug...
18-11-2013, 18:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb de regeringsleiders van verschillende landen (US of A, Nederland, Duitsland, vast wel nog meer) de laatste paar maanden horen zeggen dat cyber-aanvallen/spionage gezien moeten worden als Act of War. Daar krabbelen ze dus snel op terug...
Ha! Daar ligt dus het genunaceerde verschil tussen "we schieten terug" en "wat vinden anderen er van?"

Ofwel, hack het pentagon en je krijgt een drone boven je hoofd of een raket in je achterwerk, waar je ook bent.

Hack de AIVD en de Amerikanen zeggen: "Ja, maar dat is niet slim jongens, beter beveiligen die hap!" (Lees: "Zoek het maar lekker zelf uit allemaal...")
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.