image

"Evil" hacker veroordeeld tot 2,5 jaar cel

vrijdag 29 juni 2012, 13:44 door Redactie, 3 reacties

Een Australische man die zichzelf leerde hacken is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens digitale inbraak. De 25-jarige David Cecil, alias 'Evil', was een werkloze vrachtwagenchauffeur die vorig jaar werd opgepakt. Hij had zichzelf toegang verschaft tot het netwerk van telecomaanbieder Platform Networks. Volgens de Australische federale politie had Cecil tenminste zes weken volledige controle over het gehele systeem.

Veroordeling
Cecil zou naar eigen zeggen elke dag 20 uur achter de computer zitten. De aanvallen waren volgens de politie gemotiveerd door het ego van de man, die zijn vaardigheden wilde bewijzen nadat hij geen baan in de IT-sector kon krijgen.

Aangezien Cecil schuld bekende viel zijn straf lager uit en kan hij op basis van goed gedrag na twaalf maanden al vrij komen. De maximale gevangenisstraf die hij had kunnen krijgen was twaalf jaar.

Reacties (3)
29-06-2012, 17:20 door Anoniem
Tsja met 4 uur slaap per dag vergeet je de logs wel eens te wissen...

btw:
een werkloze vrachtwagenchauffeur die...
elke dag 20 uur achter de computer...
zijn vaardigheden wilde bewijzen nadat hij geen baan in de IT-sector kon krijgen.
^^lulz!
29-06-2012, 20:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-06-2012, 01:36 door AA_CS
Door Bergen:
Door Anoniem: Tsja met 4 uur slaap per dag vergeet je de logs wel eens te wissen...
Je kunt ook zittend voor de pc slapen! ;-) niet aan te raden trouwens
Altijd beter dan achter het stuur zitten slapen. Maar waren zijn zelf geleerde "skills" dan zo goed of was de beveiliging van Platform Networks dan zo brak? Gezien hij tenminste zes weken volledige controle over het gehele systeem had lijkt me dat daar toch ook iets niet helemaal goed zat.
En wat is "zelf geleerd hacken" ? Voor het gebruiken van verschillende beschikbare tools hoef je te tegenwoordig niet veel meer dan gezond/ziek verstand te hebben. Met een beetje Linux- en netwerk-kennis en BackTrack of alleen al Metasploit kom je al een heel eind. Even wat tijd steken in het doorlezen van de tutorials is vaak al voldoende.
Iemand met meer info hoe hij is binnengekomen? Ik kan me haast niet voorstellen dat hij zelf met (bijvoorbeeld) fuzzers aan de gang is geweest en een exploit heeft geschreven. Wellicht onderschat ik hem ook was hij er 20 uur per dag mee bezig
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.