image

Stratfor-slachtoffers krijgen boek als goedmakertje

vrijdag 29 juni 2012, 17:40 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor dat eind vorig jaar door Anonymous werd gehackt, heeft een schikking met de rechter getroffen hoe het slachtoffers gaat vergoeden. Aanvallers wisten tijdens de aanval de creditcardgegevens van 90.000 gebruikers te stelen, waaronder 270 Nederlanders. De creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie werden vervolgens online gezet. Stratfor had veel klanten bij het Amerikaanse leger, politie- en inlichtingendiensten.

In februari van dit jaar werd er een "class action" rechtszaak aangespannen, waar de slachtoffers een schadevergoeding van meer dan 50 miljoen dollar eisten. Volgens de klagers had Stratfor onvoldoende maatregelen getroffen om de computersystemen tegen de aanvallers te beschermen. Daarnaast zou het bedrijf informatie over de aanval voor klanten geheim hebben gehouden.

Schikking
Als onderdeel van de schikking krijgen de slachtoffers die zich bij de rechtszaak aansloten een door Stratfor uitgegeven boek ter waarde van 8 euro en een maand gratis toegang tot de Stratfor informatiedienst ter waarde van 23 euro. Verder betaalt het bedrijf de juridische 315.000 euro aan juridische kosten. Daarnaast zal Stratfor het geld dat de verzekering uitkeert delen.

De schikking zou Stratfor uiteindelijk 1,4 miljoen euro kunnen gaan kosten, zo meldt Reuters. Als onderdeel van de schikking hoeft het bedrijf niet te bekennen dat het de wet heeft overtreden, op geen enkele manier aansprakelijk is en niets fout heeft gedaan.

Reacties (2)
29-06-2012, 17:53 door Anoniem
Er wordt nog steeds spam gestuurd naar de gelekte adressen.
30-06-2012, 07:13 door Anoniem
Als onderdeel van de schikking hoeft het bedrijf niet te bekennen dat het de wet heeft overtreden, op geen enkele manier aansprakelijk is en niets fout heeft gedaan.

Ah, symptoombestrijding.......

Gewoon weer hacken en kijken hoeveel mensen ze dan nog serieus nemen.
Triest maar het spoort wel weer aan om nog vaker dit soort security geklungel aan te tonen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.