image

'66% Britten klikt op links zonder bestemming te controleren'

woensdag 20 november 2013, 12:46 door Redactie, 3 reacties

Tweederde van de Britse kantoorwerkers opent vaak links in e-mails zonder eerst de bestemming te controleren, zo blijkt uit onderzoek onder 1100 Britten. 23% van de ondervraagde kantoorwerkers zegt eerst de bestemming te controleren voordat ze op een link in een bericht klikken en 10% klikt nooit.

Vijf procent van de respondenten zegt nooit te kijken waar een link naar wijst en tien procent weet niet hoe ze dit moeten doen. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat vooral de leeftijdsgroep 24 tot 30 jaar vaak op ongecontroleerde links klikt, waarbij 60% bekent vaak of altijd te klikken.

Volgens Sourcefire, dat het onderzoek liet uitvoeren, is er ook positief nieuws. Eenderde van de kantoorwerkers controleert namelijk of een link legitiem is door met de muis erover heen te zweven. "Dus de boodschap begint aan te komen", zegt technisch directeur Dominic Storey.

Reacties (3)
20-11-2013, 13:56 door Anoniem
Ik vind het vooral lastig als er met verkorte links wordt gewerkt, zoals die van Bit.ly, tinyurl.com of goo.gl.
Ik weet dat er sites zijn waarin je de link in kan voeren, waarna je de hele url te zien krijgt. Maar zeker op mobiele platforms ga ik dat echt niet bij elk twitterberichtje doen. Ik vind het gebruik van verkorte url's dan ook eerder onhandig dan gemakkelijk.
20-11-2013, 14:42 door Anoniem
Afgezien van het gebruik van url verkorters staan in de links in emails vaak allerlei onleesbare informatie. Soms kun je nog net het domein herkennen maar vaak, en zeker als er een 3th party emailhost word gebruikt, wordt je eerst naar een pagina gestuurd om de boel te analyseren en daarna door naar het echte doeladres.

Dan kun je wel jan en jenny de doodgewone surfer er wel op aankijken maar dat is wel erg kort door de bocht.
25-11-2013, 12:34 door Anoniem
Dat kan waar zijn, maar als je rechtsklikt op een link zogenaamd van een creditcardmaatschappij en er verschijnt iets als:http://romanianewdance.ro/Redirect.php dan zouden zelfs Jan en Jenny die link niet moeten openen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.