image

Gamebedrijf betaalt 1 miljoen dollar wegens Bitcoin-botnet

woensdag 20 november 2013, 14:19 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans gamebedrijf zal een bedrag van 1 miljoen dollar betalen omdat een werknemer de computers van klanten onderdeel van een Bitcoin-botnet maakte. De Amerikaanse E-Sports Entertainment Association (ESEA) organiseert online wedstrijden en competities voor spellen.

Daarnaast biedt het anti-cheatsoftware aan die ervoor zorgt dat er eerlijk tijdens de online wedstrijden wordt gespeeld. Gamers die bij ESEA spelen kunnen ook een betaald abonnement afnemen. Het bedrijf had een interne test uitgevoerd om de anti-cheatsoftware ook in te zetten voor het generen van de digitale valuta Bitcoin. Na de interne test zou een werknemer de code stiekem aan een update voor de anti-cheatsoftware hebben toegevoegd.

Vervolgens gebruikte hij de geïnfecteerde computers als zijn eigen privé Bitcoin-botnet, waarmee hij voor 3700 dollar aan Bitcoins genereerde. De kwaadaardige update werd mogelijk op 14.000 computers geïnstalleerd. ESEA heeft nu met de openbaar aanklager van de Staat New Jersey geschikt.

Gegevens

Naast het bedrag van 1 miljoen dollar, waarvan 325.000 dollar naar de staat gaat, zal het gamebedrijf de komende 10 jaar aan een complianceprogramma deelnemen en op een aparte pagina uitleggen wat voor informatie het verzamelt en hoe het deze gegevens gebruikt. "Consumenten die een abonnement op de anti-cheatsoftware namen betaalden voor bescherming tegen cheaters, niet om zelf te worden opgelicht door de dienst die ze hadden aangeschaft", zegt Christopher Porrino van het Ministerie van Recht en Openbare Veiligheid.

"Bedrijven die gegevens van consumenten verzamelen en toegang tot de computers van gebruikers hebben, hebben een taak om ervoor te zorgen dat er protocollen en procedures zijn om de informatie die ze verzamelen te beschermen. Daarnaast zouden bedrijven niet meer informatie dan noodzakelijk moeten verzamelen", gaat Porrino verder. De werknemer die de code aan de update toevoegde werd begin juli ontslagen.

Reacties (1)
20-11-2013, 15:16 door Anoniem
Een bedrijf dupeert consumenten, en betaalt vervolgens aan de staat. Waarom gaat het geld niet naar de gedupeerden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.