image

Modemhacker veroordeeld tot 3 jaar cel

zaterdag 30 juni 2012, 13:33 door Redactie, 1 reacties

Een man die modems hackte waardoor anderen internettoegang konden stelen is tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld. Ryan Harris, ook bekend als 'DerEngel', schreef in 2006 een boek genaamd 'Hacking the Cable Modem, What Cable Companies Don't Want You to Know'. Ook is hij de oprichter van TCNISO. Volgens de aanklacht maakte Harris zich schuldig aan samenzwering, computervredebreuk en 'wire fraud', maar alleen voor het laatste werd hij veroordeeld.

Tussen 2003 en 2009 ontwikkelde TCNISO onder leiding van Harris hardware en softwaretools waarmee gebruikers hun kabelmodems konden aanpassen. Daardoor kon men zich als legitieme, betalende abonnee voordoen om zo gratis te internetten, of als ze al een betalende abonnee waren, hun snelheid verhogen. Harris zou ook via het forum van TCNISO klanten hebben geholpen bij het hacken van kabelmodems.

Coax Thief
De producten die Harris ontwikkelde, waren van een packet sniffer voorzien, die hij 'Coax Thief' noemde. De software kon het internetverkeer opvangen, zodat de klanten van Harris het MAC-adres en configuratiebestanden van modems in de buurt konden verkrijgen.

Met zijn hackadvies verdiende 'DerEngel' volgens de openbare aanklager tussen de 300.000 en 800.000 euro. Naast zijn gevangenisstraf moet Harris ook een boete van 40.000 euro en een schadevergoeding van 120.000 euro betalen.

Reacties (1)
01-07-2012, 03:42 door Anoniem
In Nederland is een modem/router volgens de gerechtelijkemacht geen geautomatiseerd systeem en is een verdachte daarom vrijgesproken van inbreken/hacken van zo'n apparaat. Hogerberoep van het OM volgt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.