Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Update browserkeuzescherm

03-07-2012, 09:04 door Anoniem, 7 reacties
Update (KB976002) van MSoft voor een browerkeuzescherm voor gebruikers van Win 7 x64)systemen in de Europese Economische Ruimte (EER)

Vraag is: Hoef je die te doen? (ik dacht van niet als je tevreden bent van de browser waar je mee werkt)

Zag ik daar ook een Flash update staan (of was ik die vergeten te doen)

versie: 11.3.300.257
Reacties (7)
03-07-2012, 10:44 door Anoniem
Als ik in het begin het scherm krijg waarin je moet bevesigen dat je met internet bent verbonden klik ik altijd op "OK" (vaker meegemaakt tijdens een herïnstallatie van Windows). In het browserkeuzescherm welke daarna verschijnt kies ik voor IE waarna IE9 als download wordt aangeboden, dat annuleer ik dan aangezien ik liever gebruik maak van IE8 en daarbij wil blijven, het browserkeuzescherm klik ik daarna gewoon weg met de rode X en deze verschijnt dan niet meer, de snelkoppeling daarvan op het bureaublad verwijder ik ook. In dat browserkeuzescherm zie ik verder niets van een Flash update staan maar momenteel alleen: Firefox, Explorer, Chrome, Opera, Safari, K-Meleon, Avant, Comodo, Iron, RockMelt, Maxthon, Lunascape. Bestandslocatie op je pc van dat browserkeuzescherm waar je het later terug kunt vinden mocht dit eventueel nodig zijn: C:\Windows\System32\browserchoice.exe .

Zie voor meer info: http://www.microsoft.com/nl-nl/windows/keuzescherm/veelgestelde-vragen.aspx#q11

Waarom wordt dit keuzescherm weergegeven? Is dit een virus?
Nee, dit is geen virus. Na een juridische schikking met de Europese Commissie in 2009 is Microsoft verplicht om gebruikers in Europa (landen die onder de overeenkomst vallen) een keuze te bieden uit browsers die in Windows werken. In dit scherm kun je eenvoudig zien welke browsers beschikbaar zijn.

Welke browser moet ik kiezen?
Je kunt het beste op de knop "Meer informatie" klikken als je meer wilt weten over de verschillende browsers die beschikbaar zijn. Internet Explorer 9 is van Microsoft en de meest gebruikte browser ter wereld.

Hoe worden de browsers geselecteerd? Waarom worden deze browsers hier vermeld?
De lijst met browsers is gebaseerd op de twaalf browsers die het meest worden gebruikt.

Hoe kan ik de update voor browserkeuze verwijderen?
Nadat de update voor browserkeuze is geïnstalleerd, kun je deze niet meer verwijderen. Je kunt wel de snelkoppeling naar de browserkeuze verwijderen van het bureaublad.

Ik wil mijn huidige browser helemaal niet veranderen. Hoe kom ik van dit scherm af?
Sluit het scherm door rechtsboven op de rode X te klikken. Het scherm zal driemaal worden getoond.

Ik wil mijn huidige browser blijven gebruiken. Wat moet ik doen?
Als je Internet Explorer 9 als browser wilt blijven gebruiken, klik je gewoon op de knop Installeren voor Internet Explorer 9. Als je het 'e-pictogram' opnieuw wilt toevoegen aan de taakbalk, gaat je naar het menu Start en voer je Internet Explorer in. Selecteer deze naam, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Vastzetten op taakbalk."

Waar is het 'e-pictogram' voor internet gebleven?
Als je het 'e-pictogram' opnieuw wilt toevoegen aan de taakbalk, gaat je naar het menu Start en voer je Internet Explorer in. Selecteer deze naam, klik met de rechtermuisknop erop en selecteer Vastzetten op taakbalk.

Wat moet ik doen als mijn standaardbrowser bijvoorbeeld Firefox of Chrome is?
De update voor het browser keuzescherm wordt geïnstalleerd op je computer, maar niet automatisch uitgevoerd omdat Internet Explorer niet de standaardbrowser is.

Wordt het scherm voor browserkeuze na de installatie geopend als ik mijn standaardbrowser wijzig van Firefox in Internet Explorer?
Nee, de update wordt eenmalig op het moment van installatie uitgevoerd om te bepalen of Internet Explorer de standaardbrowser is.

Wordt de update voor browserkeuze steeds automatisch gestart wanneer ik me aanmeld?
Nee. De update voor browserkeuze wordt automatisch gestart wanneer je voor het eerst aanmeldt bij de computer nadat de oorspronkelijke download en installatie zijn voltooid. Als je ervoor kiest om een andere webbrowser te installeren of meer informatie hierover weer te geven, of als je het scherm sluit met de rode X rechtsboven in het scherm, wordt de update voor browserkeuze niet meer automatisch gestart. Nadat je op de knop Later selecteren hebt geklikt, wordt de update voor browserkeuze automatisch gestart wanneer je je de volgende keer aanmeldt. Deze knop wordt linksonder in het scherm voor browserkeuze weergegeven. Als je dit scherm niet meer wilt weergeven, klikt je niet op de knop Later, maar gebruikt je de rode X rechtsboven in het scherm.

Moet ik een keuze maken op elke computer als ik meerdere computers heb? En hoe zit het met meerdere gebruikersaccounts op één computer; krijgt iedere gebruiker het scherm voor browserkeuze te zien en moet iedereen apart een keuze maken?
De update voor browserkeuze wordt geïnstalleerd op elke computer met Windows XP of hoger, Windows Vista of Windows 7 waarop Windows-updates wordt ontvangen. Je moet een keuze maken op elke computer waarop de update voor het browser keuzescherm wordt ontvangen.

Als je meerdere accounts hebt geconfigureerd, wordt het scherm voor browserkeuze weergegeven voor elke gebruiker als er aan een van de volgende voorwaarden is voldaan:
•De standaardwebbrowser op de volledige computer is ingesteld op Internet Explorer.
•De standaardwebbrowser van de huidige gebruiker is ingesteld op Internet Explorer.

Wordt het scherm voor browserkeuze opgenomen in Windows 7 met SP 1?
Nee, het scherm voor browserkeuze wordt alleen gedistribueerd via Windows Update en niet geïntegreerd in servicepacks of toekomstige versies van Windows.
03-07-2012, 11:37 door Spiff has left the building
Deze reactie was geplaatst voordat de bovenstaande uitgebreide post van Anoniem 10:44 uur doorgelaten en zichbaar was, en is later gecorrigeerd.

Wat betreft het Browserkeuzescherm -
Zie de informatie onder
http://www.microsoft.com/nl-nl/windows/keuzescherm/veelgestelde-vragen.aspx
zoals hierboven vermeld door Anoniem 10:44 uur.
[De onjuiste informatie die ik hier eerder had neergezet heb ik verwijderd.]

Wat betreft Adobe Flash Player -
Via de volgende twee adressen kun je zien wat je huidige geïnstalleerde Flash Player versie is
en wat de actuele versie is voor alle browsers:
http://www.adobe.com/software/flash/about/
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/find-version-flash-player.html
03-07-2012, 16:16 door Anoniem
Door Spiff: Wat betreft het Browserkeuzescherm -
Dat blijft terugkomen totdat je een keuze maakt.
Daarom is het ook wanneer je geen andere browser wilt kiezen nodig om je keuze via het keuzescherm te bevestigen.
Dit klopt dus niet helemaal, volgens de uitgebreide info via de link van Anoniem 10:44 zal dat scherm slechts 3x worden getoond (al dan niet na 3x wegklikken via de rode X), er hoeft blijkbaar niet verplicht een keuze gemaakt te worden om van dat scherm af te komen.

"Ik wil mijn huidige browser helemaal niet veranderen. Hoe kom ik van dit scherm af?
Sluit het scherm door rechtsboven op de rode X te klikken. Het scherm zal driemaal worden getoond."
03-07-2012, 17:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-07-2012, 17:49 door Spiff has left the building
@ Anoniem 16:16 uur,

Dank voor de correctie.
Ik had blijkbaar alleen mijn subjectieve ervaring van alweer zo lang geleden onthouden, dat het browserkeuzescherm in mijn ervaring 'bleef terugkomen'. Ik was inmiddels vergeten dat toentertijd op een gegeven moment duidelijk werd dat dat dat scherm slechts drie keer verschijnt.
Excuus voor de onjuiste informatie in mijn oorspronkelijke reactie van 11:37 uur, en nogmaals bedankt voor de correctie.

Zoals ik later bijgevoegd had in dat bericht van 11:37, had ik die reactie al gegeven vóórdat de uitgebreide post van Anoniem 10:44 doorgelaten werd en zichbaar was.
Toen ik die reactie door Anoniem 10:44 later zag staan, heb ik "Het scherm zal driemaal worden getoond" jammer genoeg niet opgemerkt in de brei van informatie.

Mijn fout dat ik incorrecte informatie gaf én dat ik de informatie van Anoniem 10:44 niet goed gelezen heb.
Ik heb mijn bericht van 11:37 inmiddels bijgesteld.

Aansluitend een tip om de kans te vergroten dat informatie goed overkomt:
Kopieer en plak liever niet een complete tekst in je bijdrage, maar citeer slechts dat wat van belang is.
Dit vergroot de kans dat de informatie die je wilt overbrengen opgepikt wordt, het verkleint de kans dat het over het hoofd gezien wordt tussen de andere minder of niet relevante informatie.
03-07-2012, 18:40 door Anoniem
Door Spiff: Dit vergroot de kans dat de informatie die je wilt overbrengen opgepikt wordt, het verkleint de kans dat het over het hoofd gezien wordt tussen de andere minder of niet relevante informatie.
Mensen zouden gewoon beter en nauwkeuriger moeten lezen voor ze gaan reageren, degenen voor wie de informatie wel nuttig is zullen er wel degelijk wat aan hebben... ;-)
04-07-2012, 10:38 door Spiff has left the building
Door Anoniem, di.3-7, 18:40 uur: Mensen zouden gewoon beter en nauwkeuriger moeten lezen voor ze gaan reageren, degenen voor wie de informatie wel nuttig is zullen er wel degelijk wat aan hebben... ;-)
Ik schreef dan gisteren ook:
"Mijn fout dat ik [...] de informatie van Anoniem 10:44 niet goed gelezen heb."
Dat leek me duidelijk.

Ik ben meestal secuur in het lezen van reacties, maar toch wil dat een enkele keer toch nog misgaan.
Ik ben daarmee geen uitzondering.

En het over het hoofd zien van een of ander gebeurt eerder wanneer een complete lange tekst geciteerd wordt dan wanneer slechts dat aangeboden wordt dat van belang is. Zo is dat nu eenmaal.
Iemand is vrij een complete tekst te plakken in plaats van slechts dat wat van belang is, maar verbaas je dan niet wanneer mensen dat wat van belang is over het hoofd zien in het geheel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.