image

Zuckerberg: overheid verprutst het met surveillance

maandag 25 november 2013, 15:42 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse overheid heeft het met de grootschalige surveillance van internetgebruikers en de communicatie hierover verprutst en blijft hiermee doorgaan, aldus Facebookbaas Mark Zuckerberg. Hij reageerde tijdens een uitzending van "This week" van ABC News op de recente onthullingen.

"Ik denk dat we allemaal nationale veiligheid willen. We willen in een veilig land leven en tegen de risico's beschermd zijn", zo liet de Facebookbaas weten. Op de vraag of deze weg naar veiligheid via de grootschalige verzameling van gegevens kan plaatsvinden stelt Zuckerberg dat het om een balans gaat.

"Het gaat om het doen wat juist is en duidelijk tegenover de bevolking laten weten wat je doet. Ik denk dat de overheid het hier echt heeft verprutst en ik denk dat ze het nog steeds met bepaalde zaken verprutsen. Ik hoop dat ze op dit gebied wat transparanter worden."

Reacties (7)
25-11-2013, 15:53 door Anoniem
Zuckerberg is niet zo van de privacy, maar wel van de transparantie. Misschien zou hij meer begrip voor de NSA hebben als ze persoonlijke advertenties aan de aftapte personen zouden tonen.
25-11-2013, 16:54 door Anoniem
Teh Zuck gaat natuurlijk niet vertellen dat datagraaien ongewenst zou zijn, bitch. Daar komt namelijk zijn geld vandaan.

Dit zou je te denken moeten geven. Bijvoorbeeld: waarom zou je hem naar zijn mening vragen? Die weet je toch al. "Datagraaien moet mogen!", waarna het overheidsdatagraaien afkeuren een exercitie spijkers op laag water zoeken wordt. En natuurlijk moet'ie afkeuren; hij kan zich niet teveel onpopulair maken, anders lopen zijn producten en dus ook zijn klanten weg. Je kan het zo op je vingers natellen. Hem dan dus naar zijn "mening" vragen --scrupules had'ie toch al niet, en gezien zijn eigen track record met privacy, een groot licht is'ie ook al niet-- is dan ook vragen naar de bekende weg.
25-11-2013, 17:32 door spatieman
zal me niet verwonderen als fuckbook een contract heeft met de nsa.
25-11-2013, 19:34 door Anoniem
Hij kan het nóg beter, hij heeft recht van spreken ;]
25-11-2013, 19:44 door Anoniem
Ik denk dat Zuckerberg het ook verprutst, en eigenlijk is het best wel zorgwekkend dat hij dat zelf niet eens in de
gaten heeft. Of in ieder geval niet toegeeft.
25-11-2013, 21:52 door Anoniem
Zuckerberg: overheid verprutst het met surveillance
Tja. De overheid doet het stiekem en zonder toestemming. Facebook doet het openlijk en krijgt de gebruiker nog zo gek dat 'ie d'r mee instemt ook!
26-11-2013, 09:33 door Anoniem
"Zuckerberg is niet zo van de privacy, maar wel van de transparantie. Misschien zou hij meer begrip voor de NSA hebben als ze persoonlijke advertenties aan de aftapte personen zouden tonen."

Wat is er persoonlijk aan dragnet surveillance, die zich richt op de communicatie van *alle* burgers ? Moet je een popup krijgen wanneer je verkeer langs een sensor bij een internet exchange gaat met de melding "this internet exchange is monitored for certain keywords" ? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.