Privacy - Wat niemand over je mag weten

No1 BC Blackberry Encryptie

03-07-2012, 23:44 door Anoniem, 3 reacties
Beste allemaal,

Ik ben via via op deze website gekomen www.no1bc.com en ben geinteresseerd in dit product maar begrijp niet zoveel over al die encryptie die wordt gebruikt. Is er misschien iemand die er wel wat van begrijpt? De mensen die dit gebruiken zeggen dat het een goed beveiligd systeem is maar ik wil toch een onafhankelijke mening.


Alvast bedankt..
Reacties (3)
02-06-2014, 11:16 door [Account Verwijderd]
Hoe beoordeel je de mobiele encryptie?
Ik ben niet helemaal onafhankelijk maar wel eerlijk. ER is geen verkoper in de wereld die van tevoren zegt dat hij u op gaat lichten. Iedereen zegt dat zijn encryptie systeem veilig is. Helaas is dit heel moeilijk te bewijzen. Sommige leveranciers van encryptie leveren een certificaat. Dat doet No1BC ook. Hier kunt u dit downloaden. Zie:http://no1bc.com/our-solutions/certificates/ Maar snapt een leek dit certificaat. Nee, dat snapt hij niet want het zit vol met technische termen. En hoe controleer je die als je er geen verstand van hebt. Simpel, dat kan je niet.

Hoe kom je er dan wel achter of de encryptie echt 100% onkraakbaar is.
Dat doe je door rechtszaken tegen grote criminelen of terroristen te volgen. Ook criminelen en terroristen gebruiken dit soort veilige encryptie telefoons. Als uit de proces verbalen blijkt dat de Nederlandse justitie / overheid de encryptie niet kon kraken dan pas weet u echt zeker dat het veilig bellen, chatten of mailen is. Zo bleek in de rechtszaak tegen de inmiddels dood geschoten Gwenette Martha dat zijn BlackBerry met No1BC encryptie door de Nederlandse justitie niet te kraken was en daarom hebben zij hem opgestuurd naar de FBI in Amerika. Bron: www.camilleri.nl/ Hier kunt u het hele artikel lezen. Zie: http://www.camilleri.nl/2013/07/blackberry-gwenette-martha-niet-gekraakt/ Maar ook bij de FBI was deze No1BC encryptie niet te kraken en of automatisch gewist. Een van de functies van No1BC is dat chat gegevens automatisch gewist worden. Natuurlijk slaat het mobiele netwerk deze chatgegevens op maar zolang de encryptie niet te kraken is maakt dat voor uw veiligheid niets uit. Tot nu toe moeten supercomputers tientallen jaren overuren maken om deze encryptie te kraken. En gelukkig neemt de encryptie op beveiligde telefoons steeds meer toe en dat zorgt ervoor dat de rekencapaciteit van deze supercomputers steeds meer tekort gaan komen en u veilig met No.1BC kan blijven bellen, chatten en e-mailen. Er zijn wel andere veiligheidsaspecten maar daar moet u mijn CryptoBellen blog voor volgen.
Sjors Chamboné
CryptoBellen
02-06-2014, 11:56 door Dick99999 - Bijgewerkt: 02-06-2014, 17:16
Door No1BC: Hoe beoordeel je de mobiele encryptie?
[......] ER is geen verkoper in de wereld die van tevoren zegt dat hij u op gaat lichten. .[....]
Klopt, maar blijkbaar zijn er wel die denken:

Hoe kom je er dan wel achter of de encryptie echt 100% onkraakbaar is.
Alsof 100% onkraakbaar bestaat. Als leverancier zou je volgens mij beter een indicatie kunnen geven hoe lang het duurt om de zaak te kraken. Dan kan de gebruiker bepalen of bijvoorbeeld 3 jaar veilig genoeg is. En maak dan ook onderscheid tussen on-line en off-line kraken.
02-06-2014, 14:39 door Anoniem
Ik zou het best graag op mn BB telefoon willen hebben,maar 1200 euro gaat ver boven mijn budget.Ja zelfs de 400 euro per jaar.Als je nou maandelijkse termijnen zou kunnen betalen dan zou die 400 nog wel lukken.Is er geen goedkoper alternatief wat net zo goed is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.