Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Google account herstellen veilig?

26-11-2013, 14:04 door root, 0 reacties
Ik zit zojuist naar Google account herstel te kijken. Er zijn inmiddels zoveel manieren dat ik bij mezelf denk: is dat eigenlijk wel veilig? Is het niet beter 1 goede manier te kiezen? Wat vinden jullie?

De methodes die ik kan vinden zijn:

1. Herstel e-mail adres: Uw herstel-e-mailadres kan worden gebruikt om u een e-mail te sturen voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord als u geen toegang meer heeft.

2. Beveiligingsvraag: Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u via de beveiligingsvraag aantonen dat het account van u is.

3. Mobiele telefoon: We gebruiken uw telefoon om dingen te doen zoals het verzenden van een sms zodat u, als u uw wachtwoord bent vergeten, weer toegang kunt krijgen tot uw account.

4. Back-uptelefoonnummer: Back-uptelefoonnummers worden gebruikt om u verificatiecodes te sturen wanneer uw primaire telefoonnummer niet kan worden gebruikt. We gebruiken dit nummer alleen voor de beveiliging van uw account.

5. Back-upcodes: Back-upcodes zijn met name handig voor mensen die op reis gaan, problemen ondervinden bij het ontvangen van sms'jes of telefoontjes of de mobiele Google Authenticator-app niet kunnen gebruiken.

6. Geregistreerde computers: Dit betekent dat u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft om in te loggen bij deze computer.
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.