image

Android-botnet verstuurt spam via Yahoo-accounts

woensdag 4 juli 2012, 10:20 door Redactie, 0 reacties

Spammers zijn erin geslaagd om vanaf besmette Android smartphones spam te versturen. Het gaat om 'pump and dump' spam, die waardeloze aandelen aanbiedt. De spamberichten zouden via Yahoo Mail! op Android-toestellen zijn verstuurd. "We hebben allemaal de geruchten gehoord, maar dit is de eerste keer dat ik het heb gezien, een spammer die controle over een botnet van Android-toestellen heeft", zegt beveiligingsonderzoeker Terry Zink.

De spammers loggen vanaf het gehackte Android-toestel op het Yahoo Mail-account van de gebruiker in. Vervolgens wordt er via deze gecompromitteerde accounts spam verstuurd. Aan de hand van de IP-adressen kon Zink achterhalen dat de besmette telefoons zich in Chili, Indonesië, Libanon, Oman, Filipijnen, Rusland, Saudi-Arabië, Thailand, Oekraïne en Venezuela bevinden.

Landen waar volgens de onderzoeker de gebruikers vaak onveilig internetgedrag vertonen. "Ik durf te wedden dat de gebruikers van deze telefoons een kwaadaardige Android-app hebben gedownload om te voorkomen dat ze voor een legale versie moesten betalen en ze kregen meer dan dat ze hadden verwacht", aldus Zink.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.