image

Open Router Project wil 200.000 dollar voor privacy-router

dinsdag 26 november 2013, 14:33 door Redactie, 3 reacties

Een nieuw project wil eindgebruikers een router aanbieden die standaard de privacy beschermt. Voordat deze privacy-router mogelijkheid kan worden wil het Open Router Project eerst 200.000 dollar via crowdfunding inzamelen, waarvoor het nog precies 30 dagen de tijd heeft

De ORP1, zoals de router wordt genoemd, maakt het mogelijk om een firewall, IPSec, VPN en Tor-server voor het thuisnetwerk te draaien. De gebruiksvriendelijke webinterface moet het eenvoudiger maken om versleutelde en geanonimiseerde communicatie voor het gehele thuisnetwerk op te zetten en te beheren. "Je hoeft geen nerd te zijn om ervoor te zorgen dat elk apparaat dat je thuis gebruikt het internet met privacy gebruikt", aldus de initiatiefnemers.

Die hebben zelf al de kosten voor de onderzoeks- en ontwikkelingsfase betaald, alsmede de prototypefase. Om de ontwikkeling van het prototype af te ronden en het uiteindelijke product te fabriceren vragen ze nu internetgebruikers om hulp. Wie 400 of 450 dollar betaald kan, als het beoogde bedrag wordt binnengehaald, tussen april en juni volgend jaar een ORP1 in huis verwachten.

Platform

De router is namelijk voor iedereen bedoeld die zijn communicatie privé wil houden. "Door de toename van internetsnelheden en de continue onthullingen dat de persoonlijke informatie van mensen wordt verzameld, zagen we de noodzaak van een krachtig platform dat kan worden gebruikt voor het versleutelen van communicatie en het beschermen van privacy en anonimiteit", gaan de initiatiefnemers verder.

Er zou een groot verschil zitten tussen doorsnee routers en de ORP1, omdat de hardware en software specifiek op opensource hardware en software is ontwikkeld om hoge prestaties, privacy en gebruiksgemak te bieden. De ORP1 draait op een Freescale QorIQ P1010 processor, beschikt over 512MB DDR SDRAM, 1GB NAND Flashgeheugen, drie Gigabit Ethernet (GE) poorten en twee USB-poorten. Een Gigabit Ethernet switch met 5 externe GE-poorten wordt met de router verbonden.

Image

Reacties (3)
26-11-2013, 16:59 door schele
1. Dat ding wordt hoe dan ook nog steeds te ingewikkeld voor de gewone gebruiker
2. Het is overkill voor huis tuin en keuken gebruik
3. Behoorlijk prijzig

Dat gezegd zijnde, ik wil er wel een hebben, is toch wat makkelijker dan met DD-WRT, OpenVPN, Tor bundle etc aan de slag te gaan.
26-11-2013, 21:02 door Anoniem
Is er niet een leuk RaspberryPi projectje voor dit doel?
27-11-2013, 07:06 door Anoniem
Door Anoniem: Is er niet een leuk RaspberryPi projectje voor dit doel?
Die is er zeker: http://learn.adafruit.com/onion-pi/

Ook de Pineapple heeft er een kant-en-klare module voor: https://wifipineapple.com/?infusions
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.