image

"Anonymous gebruikt als dekmantel voor staatsaanvallen"

woensdag 4 juli 2012, 11:44 door Redactie, 5 reacties

Landen zouden internetbeweging Anonymous als dekmantel gebruiken voor het uitvoeren van aanvallen op andere landen. Dat beweert beveiligingsexpert Rob Rachwald van Imperva. Hij wijst naar een recente aanval in april op zo'n 500 Chinese overheidssites. Die werden toen door Anonymous gehackt en gedefaced. Volgens Rachwald is het goed mogelijk dat een ander land achter de aanvallen zit en Anonymous als dekmantel gebruikt.

"Het was een behoorlijk uitgebreide campagne. Kan het zijn dat de Amerikaanse regering een handje helpt? Ik weet het niet, maar ik zou het niet uitsluiten. Zijn het Duitse of Britse hackers gesponsord door de overheid? Ik weet het niet", aldus Rachwald tegenover International Business Times. Door zich achter Anonymous te verschuilen zouden landen eenvoudig betrokkenheid bij de aanvallen kunnen ontkennen.

Reacties (5)
04-07-2012, 12:11 door Anoniem
~Ik weet het niet, maar ik zou het niet uitsluiten.~

Ik weet het ook niet, als leek zijnde, maar zoiets kan/ mag je m.i. nimmer uitsluiten?
Zeker ook gezien het feit, dat sinds enige tijd de Amerikaanse wetgeving het toestaat, dat ieder 'cyber-soldaatje' tien (10) verschillende niet-bestaande-personen mag gebruiken op het internet.
10 (cyber)soldaten * 10 trolletjes = 100 legitieme trolletjes = (ook) een leuke basis voor Astroturfing/ Grassroots?
04-07-2012, 12:46 door Anoniem
Heeft Rob niet de memo gekregen dat anonymous een CIA Op is? Sause http://www.cyberguerrilla.org/?p=5035 | http://www.cyberguerrilla.org/?p=5362
04-07-2012, 13:00 door Above
Dat zei ik in het begin al. Heel Anonymous is de nieuwe Al Qaida maar dan in de digitale wereld. Puur om mensen weer angst aan te jagen door eigen georganiseerde acties/misdaden zodat beperkingen en het monitoren op het internetverkeer toegepast kunnen worden zonder al te veel tegenwerking van de bevolking. Mensen denken en handelen naar wat hun voorgeschoteld wordt door de media. Zo gaat het met alles.

Niet meer afvragen of een bericht nu op waarheid is berust of niet maar gelijk impulsief en met veel emotie meegaan met de flow. Het gedrag wat je bij schapen ziet. We geloven liever in kwaad dan goed. Alsof we gemaakt zijn om te onderdrukken.
04-07-2012, 13:23 door Anoniem
Iedereen kan zich voordoen dat hij/ze anonymous is Rob Rachwald is gewoon een attentionwhore of iedereen dat niet weet dat iedereen Anonymous kan zijn duh
06-07-2012, 08:56 door Anoniem
Juist ja, overheden die sites defacen om "de" vijand een hak te zetten. Beetje nutteloos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.