image

"Cyberhygiëne voorkomt meeste aanvallen"

woensdag 4 juli 2012, 13:59 door Redactie, 5 reacties

De meeste aanvallen op internet zijn te voorkomen middels standaard cyberhygiëne, aldus het Britse ministerie van Algemene Zaken. Volgens James Quinault van het Cabinet Office zou het beschermen tegen cybercrime veel eenvoudiger zijn als mensen simpele maatregelen zouden nemen om zich te beschermen, zoals het gebruik van veilige wachtwoorden en wat mensen over zichzelf op internet achterlaten.

"We blijven het zeggen", stelt Quinault. "Maar het blijft waar dat 80% van de aanvallen die we zien door middel van basale cyberhygiëne zijn te verslaan." Het gaat dan om het gebruik van algemeen beschikbare technieken en software.

Reacties (5)
04-07-2012, 15:37 door SBBo
Eindelijk zinvolle taal over cybersecurity. Geen technisch geleuter over wat wel en wat niet. Veilig of onveilig.
Gewoon "hygiëne" welke begint bij het bewustzijnsproces.
Je kunt de niet technische mensen niet kwalijk nemen dat ze geen kennis hebben van netwerkbeveiliging en de gerelateerde technieken. Het zijn gewone gebruikers.
Wanneer ik sommige posts lees dan vraag ik mij ook wel eens of sommige onder ons wel enige kunde en kennis hebben.
En dan nog de post van zogenaamde experts die bol staan van de FUD.
Het is exact zoals met auto's en de EHBO doos thuis.
Je hoeft geen monteur te zijn om met en auto te kunnen rijden of een dokter om een pleister te kunnen plakken.
De computer moet uit de technische sfeer komen en goede en veilige software bevatten. De gebruiker moet al gedurende zijn opleidingen bewust worden gemaakt van de risico's.
04-07-2012, 18:30 door Anoniem
Feit is en blijft natuurlijk wel dat vrijwel alles wat een gemiddelde, niet-technische gebruiker doet in een MS omgeving, in een cloud of op het geweldige interweb, wordt opgeslagen on disc, in cloud en op minimaal 10 servers meer dan dat deze gebruiker daadwerkelijk zelf heeft gebruikt.

CCleaner is heel leuk en aardig allemaal, maar dat blijft IMHO toch maar een druppel op de gloeiende plaat die google-analytics.com, doubleclick.net en bittads.com heet.... :[
04-07-2012, 19:03 door ernie
Door SBBo: Het is exact zoals met auto's en de EHBO doos thuis.
Je hoeft geen monteur te zijn om met en auto te kunnen rijden of een dokter om een pleister te kunnen plakken.
De computer moet uit de technische sfeer komen en goede en veilige software bevatten. De gebruiker moet al gedurende zijn opleidingen bewust worden gemaakt van de risico's.
auto_analogie++

Niet voor niets moet je een rijbewijs hebben voordat je in Nederland een auto mag besturen. De gevaren inherent aan computer- en internetgebruik zijn onderhand zo groot geworden dat EIGENLIJK mensen een digitaal rijbewijs zouden moeten halen voordat ze zouden mogen internetbankieren of überhaupt de computer met allerhande persoonlijke gegevens op het internet mogen aansluiten.

Zoals het nu gaat, zie ik regelmatig lui in een Ferrari met 200km/u dronken, zonder gordel, zonder rijbewijs, zonder APK, bellend, zonder werkende verlichting, 's nachts over de snelweg scheuren (aan de verkeerde kant van de weg).
05-07-2012, 00:14 door ernie
Door Anoniem: CCleaner is heel leuk en aardig allemaal, maar dat blijft IMHO toch maar een druppel op de gloeiende plaat die google-analytics.com, doubleclick.net en bittads.com heet....

Je kunt voorkomen dat je überhaupt contact legt met deze services m.b.v. plugins, waaronder o.a. Ghostery, RequestPolicy en NoScript. Zo voorkom je dat je cookies en/of andere troep downloadt. Ccleaner daarvoor gebruiken is inderdaad dweilen met de kraan open.
05-07-2012, 08:55 door Anoniem
En aan het eind van dat interview staat :

Quinault added that the government is also looking at "industry lead standards" to give firms that are good at protecting themselves against cyber crime something they can use as a differentiator in the market.

"We are looking at kite marks as rewards for good cyber security on products and appliances because consumers and businesses can't tell difference between those that can really help them," he said


Een keurmerk ? Dat gaat ons geld kosten.
Terwijl een keurmerk de onwetendheid van de normale gebruiker niet wegneemt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.