image

Adobe Shockwave en Java minst gepatchte plug-ins

donderdag 28 november 2013, 12:16 door Redactie, 1 reacties

Internetgebruikers vergeten vooral Adobe Shockwave en Java te updaten, waardoor ze risico lopen om met malware besmet te raken. Beveiligingsbedrijf Qualys analyseerde de gegevens van 1,4 miljoen scans die met de BrowserCheck tool van het bedrijf werden uitgevoerd.

Aan de hand hiervan blijkt dat 39% van de geteste computers kritieke kwetsbaarheden bevat waardoor een aanvaller de computer kan overnemen. Adobe Shockwave is de minst gepatchte browserplug-in. Bijna een kwart van de gescande computers gebruikte een kwetsbare versie.

Oracle' s Java volgt met zo'n 17% op een tweede plek. Ook Apple QuickTime (15%), Adobe Reader (12%), Adobe Flash Player (12%) worden vaak door gebruikers vergeten als het om updates gaat. Microsoft Silverlight was bij 6% van de gescande computers verouderd.

Browser

Google Chrome is volgens het onderzoek de populairste browser, in 40% van de gevallen was er echter sprake van één of meer kritieke lekken in de browser. Ook bij Firefox (35%) en Internet Explorer (41%), die bijna even populair zijn, zijn gebruikers kwetsbaar voor aanvallen. Het probleem bevindt zich voornamelijk in de browserplug-ins. 90% van de gescande Google Chrome-installaties was namelijk volledig up-to-date. Firefox volgt met 85% en daarachter Internet Explorer (75%).

Reacties (1)
28-11-2013, 14:44 door Anoniem
Wij installeren al jaren geen shockwave meer. Wordt dat ergens nog gebruikt dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.