image

Criminelen klonen Facebookprofielen voor social engineering

vrijdag 29 november 2013, 10:33 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-11-2013, 23:05

Verschillende Amerikaanse Facebookgebruikers zijn het slachtoffer geworden van criminelen die hun Facebookprofiel klonen, om vervolgens de vrienden van deze gebruikers te benaderen. Het zou in ieder geval om twee Amerikaanse televisieverslaggevers gaan; Chris Dachille en Kerry Cavanaugh.

Beide werken voor de televisiezender WBAL-TV. In het geval van Cavanaugh werd ze door iemand benaderd die zich voordeed als een collega. Een aantal dagen later was er opeens een gekloond profiel van haar gemaakt, dat werd gebruikt om links naar haar Facebookvrienden te sturen. Ook stuurden de criminelen via de gekloonde profielen berichten naar haar vrienden waarin om geld werd gevraagd.

Privacyinstellingen

Zowel Dachille als Cavanaugh hadden Facebook verzocht om de gekloonde profielen te verwijderen, maar de sociale netwerksite kwam pas in actie toen de twee televisieverslaggevers aangifte hadden gedaan. Dachille heeft inmiddels de privacyinstellingen van zijn profiel aangepast, toch heeft hij nog weinig zin om Facebook te gebruiken. "Ik was erg teleurgesteld in de klantenservice. Ik weet dat het gratis is, maar van hun kant was het toch erg onder de maat."

Reacties (3)
29-11-2013, 12:00 door Anoniem
"Ik was erg teleurgesteld in de klantenservice. Ik weet dat het gratis is, maar van hun kant was het toch erg onder de maat."

Hahahahahahaha, en dat noemt zich dan journalist.
29-11-2013, 17:21 door Anoniem
De man heeft gelijk. Het mag dan gratis zijn,mensen zetten veel prive-info op Facebook en soortgelijke websites.Daar mag best tegenover staan dat er een goede klantenservice is,die ook bereikbaar is (liefst 24/7).Ik wil voor het bellen met de klantenservice best een betaalnummer bellen ,mits dat enigszins betaalbaar blijft.En de klantenservice moet zeker bij misbruik-klachten alert reageren.
30-11-2013, 11:03 door Anoniem
Ik was erg teleurgesteld in de klantenservice. Ik weet dat het gratis is, maar van hun kant was het toch erg onder de maat
Hoezo gratis? Er is niets gratis aan Facebook want gebruikers betalen er gewoon voor. Waar denk je waar Facebook het kapitaal vandaan haalt? Klantenservice geldt waarschijnlijk alleen voor de afnemers van gebruikersdata en niet voor het stel leeghoofden vee dat hun gegevens op Facebook zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.