image

Google ontkent bestaan Android-botnet

vrijdag 6 juli 2012, 09:34 door Redactie, 1 reacties

Een Android-botnet dat Viagra-spam verstuurt zou volgens Google helemaal niet bestaan. Microsoft engineer Terry Zink kwam woensdag met een analyse van verschillende spamberichten die via besmette Android-telefoons verstuurd zouden zijn. Ook anti-virusbedrijf Sophos stelde dat: "het lijkt dat de berichten van gecompromitteerde Google Android smartphones of tablets afkomstig zijn." Zink achtte het waarschijnlijk dat de Android-gebruikers illegale apps hadden gedownload waar malware in zat verstopt.

Bewijs
Volgens Google is er helemaal geen hard bewijs voor het bestaan van het Android-botnet en zou de spam gewoon van besmette computers afkomstig zijn. "Het bewijs ondersteunt niet de claim van een Android-botnet", aldus een Google-woordvoerder. "Onze analyse suggereert dat spammers geïnfecteerde computers met een valse mobiele handtekening gebruiken om het anti-spam mechanisme in het e-mailplatform dat ze gebruiken te omzeilen."

In een nieuwe blogposting stelt Zink dat het inderdaad niet valt uit te sluiten dat de spammers het message-ID van de berichten hebben aangepast, waardoor de spam van een Android-toestel afkomstig leek.

Reacties (1)
07-07-2012, 20:31 door spatieman
en google is helemaal niet evil !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.