image

Tiener krijgt voorwaardelijke celstraf wegens DDoS-aanval

zaterdag 30 november 2013, 16:13 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-11-2013, 23:04

Een Canadese tiener die de websites van de Montreal police, het Quebec Instituut voor Volksgezondheid, de Chileense overheid en een aantal andere websites aanviel is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden, aldus Canada.com.

De jongen, die ten tijde van de aanvallen 12 jaar oud was, wist op verschillende websites in te breken en legde andere via DDoS-aanvallen plat. Volgens de rechtbank veroorzaakte de jongen met zijn aanvallen voor 265.000 Canadese dollars aan schade, wat omgerekend 184.000 euro is. Een aantal van de websites was vanwege de aanval twee dagen onbereikbaar. De jongen voerde de aanvallen in naam van internetbeweging Anonymous uit, maar zou zelf geen politieke motieven hebben.

De informatie die de tiener op de websites vond ruilde hij met leden van Anonymous voor videospelletjes. Naast zijn voorwaardelijke gevangenisstraf moet de jongen ook een taakstraf van 30 uur uitvoeren en zal hij beperkte toegang tot internetapparaten hebben. "Ik wens je het allerbeste en hoop je hier niet meer te zien", zo liet de rechter tegenover de inmiddels 14-jarige jongen weten.

Reacties (2)
30-11-2013, 17:11 door CommandteB
"wist op de websites in te breken en legde die via DDoS-aanvallen plat." Logica klopt niet ben binnen maar ga het weer van buiten aanvallen terwijl ik gewoon de stekker eruit kan trekken
30-11-2013, 20:22 door Briolet - Bijgewerkt: 30-11-2013, 20:25
Door CommandteB: "wist op de websites in te breken en legde die via DDoS-aanvallen plat."

Dat stoorde mij ook direct aan bovenstaande bericht. Maar security.nl heeft weer eens foutief uit de originele bron geciteerd. Het woord 'die' uit het citaat legt een niet bestaand verband

In some cases, there were denial-of-service attacks, rendering web pages unavailable. In other cases, home pages were altered and data seized and traded.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.