image

Aantal Nederlandse IE-gebruikers zit weer in de lift

zondag 1 december 2013, 11:08 door Redactie, 0 reacties

Sinds een aantal maanden zit het marktaandeel van Internet Explorer in Nederland weer in de lift, waarbij het slechts een kwestie van een paar maanden lijkt voordat Microsofts browser de koppositie herovert die het in juni van dit jaar aan Google Chrome verloor, zo blijkt uit cijfers van meetbureau StatCounter.

Het aandeel van Google Chrome is afgelopen drie maanden stabiel gebleven, terwijl IE sinds september langzaam terrein wint. In november groeide het aandeel zelfs met 0,7% en kwam uit op 32,8%. Het verschil met Chrome bedraagt daardoor nog maar 1,6%. Terwijl IE het aandeel zag groeien, moesten zowel Firefox (min 0,4%) en Safari (min 0,6%) in Nederland terrein inleveren.

Wereldwijd

De stijgende lijn die Internet Explorer in oktober nog wereldwijd liet zien is volgens StatCounter in november helemaal verdwenen. IE moest een ongekende 1,7% inleveren en kwam uit op 27,3%. Vooral Google Chrome profiteerde van het verlies van Microsofts browser en zag het aandeel met 1,5% stijgen en kwam uit op 42,9%. De cijfers van StatCounter conflicteren met die van Net Applications, waar IE met een aandeel van 58,4% de populairste browser is.

In november waren er echter nauwelijks verschuivingen zichtbaar, waardoor IE de grootste blijft, gevolgd door Firefox (18,5%) en Google Chrome (15,4%). Wel opmerkelijk was het verlies van IE10 en de stijging van IE11, dat mogelijk samenhangt met de automatische uitrol van Internet Explorer 11 op Windows 7. IE10 moest 1,5% marktaandeel inleveren, toch is het nog altijd de op één na meest gebruikte browser. De populairste browser op het web is volgens Net Applications IE8, dat door 21,7% van de internetgebruikers wordt gebruikt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.