image

Valse Skype-app blijkt Android-malware

maandag 9 juli 2012, 10:05 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers hebben mobiele malware ontdekt die zich voordoet als een Skype app voor Android en Symbian telefoons. Eerder verschenen er valse versies van Instagram, Angry Birds Space en Farm Frenzy. De malware draait op oudere Symbian-versies en Android. Eenmaal actief stuurt de malware sms-berichten naar een duur nummer.

De valse Skype apps zijn op een Russische website aangetroffen, wat het risico aantoont van het installeren van software van onofficiële marktplaatsen.

Volgens Karla Agregad van Trend Micro richten de valse apps zich voornamelijk op Android-gebruikers, maar werkt de app, wat een kwaadaardig JAR-bestand is, ook op pre-SIS symbian telefoons.

Reacties (3)
09-07-2012, 10:26 door Anoniem
jaarlijks ... voetgangers aangereden, wat het risico van de straat oversteken aantoont.
09-07-2012, 12:11 door Anoniem
@anomien 10:26
Als je dit vergelijkt met het gevaar van oversteken dan kan je daarbij ook gelijk aangeven dat wij onze kinderen leren om eerst goed te kijken en de snelheden in te schatten voordat zij oversteken.
En natuurlijk zijn er momenten dat ze dit vergeten en achter de bal aanrennen, maar als je dit uitkijken niet zou aanleren dan zouden er nog meer slachtoffers vallen.
Dus ook hier voorkomen doe je het niet, maar de gebruiker bewust maken van de gevaren zal wel een heel stuk helpen.
09-07-2012, 13:15 door Anoniem
het is natuurlijk onmogelijk om zo'n jar file in de officiele android repo te krijgen. Ik bedoel, die one-time fee van 25 dollar is voor crackers gewoon veel te veel om te inversteren. Die bank-malware en dergelijk levert nooit dat bedrag op
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.