image

Aandeel IE in 4 jaar gehalveerd (video)

maandag 9 juli 2012, 14:29 door Redactie, 2 reacties

Vier jaar geleden had Internet Explorer nog een marktaandeel van ruim 66%, maar door de opkomst van Google Chrome is dat gehalveerd. Eind juni hadden Chrome en IE elk 32,49% van de markt in handen, gevolgd door Firefox met 24,64%, aldus meetbureau StatCounter. Het bedrijf besloot de evolutie van het wereldwijde browserlandschap in kaart te brengen, waarbij per land het gebruik over een periode van vier jaar wordt getoond.

Toch moet ook Mozilla Firefox niet worden vergeten, aangezien de browser een kwart van de markt bezit. "Het verschijnen van concurrentie en meer keuze is goed nieuws voor gebruikers en helpt om betere browsers te ontwikkelen", aldus StatCounter CEO Aodhan Cullen.

Reacties (2)
09-07-2012, 14:50 door Anoniem
Grappig om te zien dat Chrome zo lijkt gewoon 50% van IE heeft afgehaald, en de rest van de browsers nagenoeg hetzelfde is gebleven.
09-07-2012, 16:07 door Anoniem
Ik zie dat voor al firefox en opera een vast markt aandeel hebben (trouwe gebruikers). Opera zit tussen 1,5 en 2% een FF rond de 25%. IE en Chrome zijn meer hype gevoelig. Komen snel op en zijn ook snel weer weg.
Blijft dat als je wilt weten wat FF over twee jaar hebt je nu Opera moet gaan gebruiken en wil je weten wat IE over twee jaar heeft dan moet je nu FF gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.