image

JPMorgan waarschuwt 465.000 klanten na inbraak op server

donderdag 5 december 2013, 12:34 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase & Co heeft zo'n 465.000 kaarthouders gewaarschuwd dat hun persoonlijke informatie mogelijk is gestolen tijdens een inbraak op een webserver, zo meldt persbureau Reuters. Reuters is echter onduidelijk wanneer de aanval precies plaatsvond.

In eerste instantie wordt gesteld dat de aanvallers het netwerk van de bank in juli aanvielen, maar later wordt er gesteld dat de webserver van ucardchase.com halverwege september zou zijn gehackt. UCards worden door bedrijven uitgegeven en worden gebruikt voor het betalen van werknemers. Overheidsinstanties gebruiken de kaarten voor belastingteruggave en uitkeringen.

Hoeveelheid

In de maanden sinds de ontdekking van de inbraak heeft de bank gekeken welke accounts getroffen zijn en welke informatie de aanvallers mogelijk hebben buitgemaakt. Het zou om een "kleine hoeveelheid" gaan, en niet uit belangrijke persoonlijke informatie bestaan, zoals Social Security Nummers, geboortedata en e-mailadressen. Hoe de aanvallers wisten binnen te komen wil de bank niet vertellen.

Reacties (1)
05-12-2013, 16:02 door 0101
In eerste instantie wordt gesteld dat de aanvallers het netwerk van de bank in juli aanvielen, maar later wordt er gesteld dat de webserver van ucardchase.com halverwege september zou zijn gehackt.
Dat kan natuurlijk prima allebei waar zijn. Tenslotte is niet iedere aanval succesvol.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.