image

Facebook lanceert viruscontrole voor gebruikers

donderdag 12 juli 2012, 10:31 door Redactie, 8 reacties

Facebook is een nieuwe dienst gestart waarbij gebruikers van het sociale netwerk hun computer op malware kunnen scannen. In april lanceerde Facebook al de Facebook Anti-Virus Marketplace, waar het verschillende anti-virusprogramma's suggereert. Nu hebben gebruikers de mogelijkheid om hun computer door de Microsoft Security Essentials of McAfee Scan and Repair "malware checkpoints" te laten controleren.

"Als je voorheen vermoedde dat je malware op je toestel had staan, moest je een virusscanner draaien of wachten totdat Facebook het als een dreiging herkende. Met ons malware checkpoint kun je nu proactief een virusscanner kiezen om je systeem te scannen en schoon te maken", aldus Facebook.

Reacties (8)
12-07-2012, 11:08 door Anoniem
Seems legit, Facebook is zelf het grootste virus van het internet dat uit is op je privé gegevens.
12-07-2012, 13:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-07-2012, 14:40 door Anoniem
Door Anoniem: Seems legit, Facebook is zelf het grootste virus van het internet dat uit is op je privé gegevens.
Haha briljante reactie. Ben het helemaal met je eens
12-07-2012, 16:17 door Anoniem
de diverse virusscanners scannen al facebook links,o.a. norton en kaspersky.dus dit is weer eens mosterd na de maaltijd van facebook.
12-07-2012, 16:19 door Anoniem
McAfee!? Haha nou dan kun je de scan net zo goed niet doen.McAfee laat allerlei rootkits,trojans en exploits door.Dan nog beter MSE gebruiken.
12-07-2012, 17:33 door Anoniem
Door joey van hummel:
Door Anoniem: Seems legit, Facebook is zelf het grootste virus van het internet dat uit is op je privé gegevens.
Dat mag zo zijn, maar het punt blijft dat Facebook alleen krijgt wat jij ze geeft. Het is niet helemaal ethisch, dat niet nee, maar je moet toch altijd oppassen met wat je online zet. Bovendien zullen heel wat mensen hier blij mee zijn.

Ben ik niet met je eens. Veel informatie die Facebook over mij heeft heb ik er zelf niet op gezet. Je "Vrienden" zetten ook een heleboel info van je erop door te "Taggen" en andere fratsen.

En ja, je kunt dat altijd onzichtbaar maken, maar Facebook zal altijd weten wanneer je ergens een tag hebt.
13-07-2012, 20:49 door Anoniem
Fakebook monitort ook mensen zonder accounts en die helemaal niets met Fakebook te doen hebben, zoals ik.
Ik heb geen account en ik wil er ook geen.
Maar aangezien 99,999% van de sites inmiddels ''like'' en ''share'' knoppen op hun site hebben en je gecookiebombt wordt door Fakebook is het slechts een keus van óf helemaal niet internetten, of jezelf laten 'monitoren' door zo een kutsite als Fakebook, die al je gedragingen online verpatst aan marketinghoeren.

Een uiterst kwalijke ontwikkeling waar uiteraard iets tegen moet worden ondernomen.
15-07-2012, 17:43 door Anoniem
Een uiterst kwalijke ontwikkeling waar uiteraard iets tegen moet worden ondernomen.

Zoveel als mogelijk systeem- en netwerkbeheerders aansporen hun blocklists uit te breiden met alles wat met Farcebook en Goggles te maken heeft. Bij het helpen van familie en vrienden met hun PC tevens de hostfile bijwerken en eventueel via een batchfile of vbscript en geplande taak laten bijwerken. Nooit een tablet met Androt aanbevelen maar met Linux of Windows. Chrome bij de mensen van de PC halen en Opera, Iron oid voor in de plaats installeren.

Een algemene Privacywebsite met actuele IP adressen, tips, software en juridisch advies waar b.v. Facebook verplicht naar moet doorlinken via b.v. een banner zou een stuk beter helpen dan zo'n onzinnige cookie-waarschuw-wet.

Hoewel; dit lost in principe toch niets op omdat deze bedrijven juist hun succes danken aan de 'gewone' gebruiker die het allemaal niets boeit wat bedrijven uitvreten, zolang ze er maar niets van zien is er niets aan de hand willen ze graag geloven. Zo kunnen ze dan (als blijkt dat er dingen gebeuren die niet in de haak zijn) verwonderd opkijken en zeggen “dat zoiets toch niet moet kunnen”.

Privacy is gewoon dweilen met de kraan open, mensen met een privacybewustzijn kunnen beter niet proberen de wereld te verbeteren maar gewoon alleen zichzelf beschermen en hun soortgenoten helpen. Iets wat ook steeds lastiger wordt naarmate het aantal (falende en onontkoombare) IT prestige projecten van de overheid verder toeneemt. Het EPD wat nu geprivatiseerd is bijvoorbeeld. Hoe ga je je hiertegen verzetten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.