image

Roemeen krijgt 8 jaar cel wegens internetoplichting

vrijdag 6 december 2013, 13:22 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een 29-jarige Roemeen tot een gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld wegens internetoplichting. Ook moet hij een bedrag van 411.000 euro terugbetalen. Doru Gabriel Trifu bood op internet allerlei producten aan. Daarbij deed hij zich onder andere als Amerikaanse soldaat voor.

Consumenten die de producten wilden aanschaffen kregen instructies om het geld via MoneyGram naar een escrow-agent te sturen, die het geld in ontvangst nam en vervolgens het product in kwestie zou versturen. Nadat de slachtoffers het geld hadden overgemaakt werd er nooit geleverd. Het is echter onduidelijk hoe Trifu vervolgens aan zijn geld kwam.

Tussen maart 2011 en februari 2011 zouden er zo'n 230 frauduleuze transacties hebben plaatsgevonden, waarbij Trifu twee valse Amerikaanse paspoortnummers gebruikte. De schade zou meer dan 567.000 dollar bedragen. De Roemeen werd uiteindelijk vorig jaar november opgepakt en zit sindsdien vast. Volgens de rechter gaat het om de grootste fraudezaak die hij ooit heeft gezien.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.