image

Belgische video over veilig internetbankieren wint prijs

zondag 8 december 2013, 12:10 door Redactie, 3 reacties

Een video waarin de federatie voor de Belgische financiële sector consumenten oproept om veilig te internetbankieren, is internationaal bekroond tot de beste campagne van 2013. De video, met de titel 'See how easy freaks can take over your life', werd in juli van dit jaar op YouTube gelanceerd.

In het filmpje is te zien hoe een acteur informatie die een achteloos slachtoffer op internet achterlaat gebruikt om letterlijk in de huid van het slachtoffer te kruipen en zijn leven over te nemen. Tijdens de European Excellence Awards, waar de beste communicatiecampagnes in heel Europa worden verkozen, ging de video er met twee hoofdprijzen vandoor.

Prijs

De Belgische inzending werd tweemaal genomineerd én kon beide nominaties verzilveren: het filmpje kaapte niet alleen het beeldje weg in de categorie "Online video channel" maar werd ook bekroond tot beste campagne van 2013. Daarmee wist de video grote namen zoals Ikea en UNICEF achter zich te laten.

Ondanks de prijzen ging de video, die ontwikkeld werd door Febelfin, niet viraal. Het filmpje is op YouTube een kleine 600.000 keer bekeken. Volgens Febelfin, de overkoepelende federatie voor Belgische banken, is online bankieren veilig, maar moeten consumenten wel oppassen.

Image

Reacties (3)
08-12-2013, 14:26 door Anoniem
Tja,inderdaad zo gevaarlijk is sociale media,als je een ding niet in de gaten hebt,dan krijg je dit soort tafrelen in het echt.
Daarom ook de reden waarom ik niet meedoe aan facebook,twitter en de rest.
08-12-2013, 15:00 door schele
Febelfin heeft altijd van die geweldigde, vorige was die waarzegger die allerlei dingen wist. Heel nuttig voor in presentaties enzo, nu net omdat ze niet altijd viral zijn gegaan (die waarzegger absoluut wel ) en dus nog vrij onbekend :)
08-12-2013, 15:06 door Anoniem
Ja deze was dan ook wel heel erg goed. Vond de waarzegger in Brussel (https://www.youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I) ook heel goed die trouwens van de zelfde makers zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.