image

Hacker Simpel.nl vrij na bekentenis

vrijdag 13 juli 2012, 10:28 door Redactie, 6 reacties

De man uit Ede die eerder deze week is aangehouden op verdenking van het hacken van telecombedrijf Simpel.nl, is donderdagavond in opdracht van de officier van justitie bij het Landelijk Parket in vrijheid gesteld. In de verhoren door rechercheurs van het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft de man een bekentenis afgelegd.

Hij verklaarde uit nieuwsgierigheid de database met gegevens van klanten te zijn binnengedrongen. Het onderzoek tegen de man loopt nog, maar volgens het Openbaar Ministerie is het niet nodig dat hij daarbij in voorlopige hechtenis blijft. Te zijner tijd zal het OM over verdere strafvervolging een beslissing nemen.

Frans Bauer
De man wist via de website van Frans Bauer toegang te krijgen tot een server van het telecombedrijf Aspider, waar ook de database van Simpel werd beheerd. Vanwege de aanval besloot Simpel.nl de persoonlijke pagina's van klanten tijdelijk te sluiten. Het Team High Tech Crime kreeg na een kort onderzoek zicht op de man uit Ede.

Reacties (6)
13-07-2012, 11:55 door Anoniem
kwam Brenno niet ook uit Ede?
13-07-2012, 14:55 door Anoniem
Door Anoniem: kwam Brenno niet ook uit Ede?
Brenno is jonger ;)
14-07-2012, 12:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-07-2012, 17:59 door Anoniem
@PeterV :

Stel nou dat er meer dan genoeg bewijslast ligt tegen zo'n minderjarige hacker, denk je dan dat jouw advies echt goed uit zal werken ? De rechter zal die houding zeker meenemen in de strafmaat, en tenzij er sprake is van vrijspraak, kan deze hacker ervan uitgaan dat de houding die jij aanbeveelt zorgt dat hij harder wordt gestraft.

Wat dat betreft werkt jouw advies averechts, als men de bekentenis niet nodig heeft om tot een veroordeling te komen, en in het jongerenstrafrecht weegt de reactie van de verdachten behoorlijk zwaar in het bepalen of de verdachte bijvoorbeeld een taakstraf krijgt, of een tijdje in een justitiele jeugdinrichting mag bivakkeren.
14-07-2012, 20:25 door Anoniem
En als al dit bovenstaande nou een beetje lastig te onthouden is, is er altijd nog de optie om met je handen van andersmans spullen af teblijven.

Overigens zal elke moeder je de bovenstaande regel geleerd hebben.
16-07-2012, 16:11 door Anoniem
Altijd weer die Frans Bauer...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.