image

Microsoft verwijdert laatste verkoopdatum Windows 7

maandag 9 december 2013, 11:54 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft stilletjes op de eigen website de datum verwijderd die eerst de laatste datum aangaf dat Windows 7 zou worden verkocht. Verschillende media lieten vorige week weten dat Microsoft de verkoop van de retailversie van Windows 7 vanaf 30 oktober van dit jaar had gestaakt.

Het leveren van computers met Windows 7 wordt vanaf 30 oktober 2014 gestopt, aldus de Windows lifecycle fact sheet die in oktober voor het laatst zou zijn bijgewerkt. Na de berichtgeving van vorige week is de pagina stilletjes aangepast, en is de laatste verkoopdatum van zowel de retailversie als de versie die standaard op computers wordt geleverd verwijderd. De vorige aanpassing is nog wel in de cache van Google te vinden.

Reacties (4)
09-12-2013, 13:44 door Anoniem
Ze hebben precies niet veel vertrouwen in Windows 8?
09-12-2013, 13:45 door TheKeymaker
Ze zullen wel moeten. Het bedrijfsleven laat Windows 8 en 8.1 massaal links liggen. Windows 7 zal net als XP tot in lengte van jaren gebruikt worden, totdat Microsoft weer met een Windows versie komt die geschikt is voor zakelijk gebruik.
09-12-2013, 18:25 door Anoniem
Het bedrijfsleven liet ook Windows 7 links liggen en veel bedrijven werken nog met Windows XP.
Echter zie ik nu al bedrijven die aan het experimenteren zijn met Windows 8 icm tablets/dockingstations en deze zijn over het algemeen erg positief.
10-12-2013, 13:39 door Anoniem
Door Anoniem: Het bedrijfsleven liet ook Windows 7 links liggen en veel bedrijven werken nog met Windows XP.

Veel organisaties, die ik ken, zijn al enkele jaren bezig met de overgang naar Windows 7. Die zijn niet happig om datzelfde weer voor 8 te doen.

Echter zie ik nu al bedrijven die aan het experimenteren zijn met Windows 8 icm tablets/dockingstations en deze zijn over het algemeen erg positief.

Dat zijn dezelfde mensen die Vista hebben geprobeerd en dat leuk vonden. Het is die mensen echter nooit gelukt om Vista structureel binnen bedrijven geaccepteerd te krijgen.

Ik heb jaren geleden eens een business case voor upgrades gemaakt. De conclusie was toen dat de voordelen van iedere keer de nieuwste versie niet opwogen tegen de kosten die nu eenmaal aan een grootscheepse upgrade hangen. Het was rendabel te krijgen als je steeds een versie oversloeg.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.