image

WiFi-hacker krijgt 8 jaar cel

zondag 15 juli 2012, 17:12 door Redactie, 2 reacties

Een 35-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 8 jaar wegens het hacken van WiFi-netwerken en het plegen van identiteitsdiefstal en fraude. Joshuah Allen Witt was lid van een bende die bedrijfsnetwerken via WiFi-netwerken hackte. In andere gevallen werd er fysiek ingebroken en malware op de computers geïnstalleerd. In beide gevallen zochten de criminelen naar wachtwoorden en beveiligingscodes. Met deze gegevens werden bij andere bedrijven aankopen gedaan op naam van de gehackte bedrijven.

Ook wisten de criminelen in sommige gevallen toegang tot de salarisadministratie te krijgen. De gebruikte rekeningen werden vervangen door rekeningen die de bende had geopend. Bij elkaar wisten de dieven meer dan 3 miljoen dollar van 50 lokale bedrijven te stelen.

Om de draadloze netwerken te hacken werd een speciale 'wardrive mobiel' ingericht, voorzien van dure antennes waarmee de bende naar WiFi-netwerken kon zoeken. Niet alleen werden bedrijfsnetwerken op deze manier gehackt, ook werden de netwerken van derde partijen gebruikt om de sporen van de bende te verbergen. Hierdoor werden onschuldige individuen door justitie ondervraagd. Bij één bedrijf werden de gegevens van meer dan 50 werknemers gestolen.

Boodschap
"Dit stuurt een duidelijke boodschap naar deze hedendaagse bankrovers. Hack en steel op eigen risico, aangezien gevangenisstraf het gevolg is", aldus procureur-generaal Jenny Durkan. Ze loofde de bedrijven die de aanvallen op hun computersystemen rapporteerden waardoor er een onderzoek kon worden gestart. "Zonder hun hulp hadden opsporingsdiensten deze bende niet kunnen uitschakelen." Toch had de Electronic Crimes Task Force van de Secret Service bijna 2,5 jaar nodig om de zaak op te lossen.

Witt en de overige bendeleden, die eerder al tot soortgelijke gevangenisstraffen werden veroordeeld, zullen ook een schadevergoeding moeten betalen. De rechter doet hierover in augustus uitspraak, maar het bedrag zal zeker boven de 3 miljoen dollar uitkomen.

Reacties (2)
15-07-2012, 21:49 door bollie
Stel nou dat ze drie miljoen hadden weten te stelen met een echte bank kraak?
Dan hadden de kranten vol gestaan en vraag ik me af of ze er ook met acht jaar vanaf waren gekomen.
Blijkbaar worden dit soort dingen nog steeds niet even zwaar bestraft als de "echte" kraken.

Maar de laatste paar jaar gaat dit langzamerhand steeds beter.
Gelukkig maar, nu op naar de rest van de digitale jackers, skimmers en fraudeurs....
16-07-2012, 11:02 door WhizzMan
Autobestuurder krijgt 8 jaar cel!11!1ONE

Want ze hadden ook een auto die ze gebruikten bij hun criminele activiteiten. Kom op zeg. Die 8 jaar cel kregen ze omdat ze op grote schaal inbraken, zowel fysiek als digitaal, om gegevens te stelen en met die gegevens mensen en bedrijven op te lichten en zich voor te doen als iemand anders om het spoor niet naar zichzelf te laten wijzen. Die 8 jaar cel was niet voor WiFi hacken, daar zullen ze niet veel voor hebben gekregen, als je ziet wat ze nog meer hebben uitgehaald.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.