image

Voortvluchtige creditcarddieven gearresteerd

maandag 16 juli 2012, 14:01 door Redactie, 2 reacties

In India, Canada en de Verenigde Staten zijn drie voortvluchtige creditcarddieven aangehouden. De drie mannen werden gezocht wegens het verhandelen van gestolen creditcardgegevens. De arrestaties zijn onderdeel van operatie 'Card Shop', de grootste internationale operatie ooit tegen creditcarddieven. Eind juni werden al 24 mensen aangehouden en aanhoudingsbevelen voor 33 anderen afgegeven.

Om de criminelen te lokken lanceerde de FBI twee jaar geleden een 'carding forum' genaamd 'Carder Profit'. Carding is de benaming voor het verhandelen van gestolen creditcardgegevens. Via de website kon de FBI de IP-adressen en e-mailadressen van de vermeende creditcarddieven verzamelen.

Arrestaties
Eind vorige week arresteerden de Indiase autoriteiten Nikhil Kolbekar, alias 'HellsAngel', in Mumbai. Eric Bogle, alias 'Swat Runs Train', werd begin juli in Canada aangehouden, terwijl Justin Mills, alias xTGxKAKAROT, eind juni door de FBI werd opgepakt.

Naast creditcardgegevens verhandelde Kolbekar ook "RDPs", wat naar het remote desktop protocol verwijst. Hiermee konden kwaadwillenden toegang tot andermans computers over de gehele wereld krijgen. In totaal zijn er nu 27 mensen wegens 'carding' gearresteerd. De meesten zijn tussen de 18 en 25 jaar.

Reacties (2)
16-07-2012, 18:03 door slartibartfast
Creditcarddieven?

Het gaat dus om creditcard gegevens. Is toch wat anders lijkt me.
16-07-2012, 19:26 door Ed Dekker
In India, Canada en de Verenigde Staten zijn drie voortvluchtige creditcarddieven aangehouden.
Zoals slartibartfast al zei, het gaat om creditcard gegevens, niet de kaart zelf.
Bovendien, wanneer ze zijn aangehouden zijn ze niet meer voortvluchtig. Dus dat kan niet. Het gaat om drie "tot dan toe voortvluchtige" boeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.