image

Microsoft geeft 4.000 euro voor security-vraag

dinsdag 17 juli 2012, 10:35 door Redactie, 1 reacties

Om meer inzicht te krijgen in de grootste veiligheidsproblemen die op dit moment spelen, looft Microsoft 16.000 euro voor vier vragen uit. Bezoekers aan de Black Hat conferentie in Las Vegas kunnen de "defensie georiënteerde security-vraag" bij de Microsoft stand indienen. Vervolgens worden vier vragen uitgekozen, waarbij de softwaregigant de vraagstellers met elk 4.000 euro beloont.

De actie dient als onderzoek om te ontdekken wat de beveiligingsgemeenschap de belangrijkste veiligheidsproblemen van dit moment vindt die een antwoord nodig hebben. Microsoft zoekt dan ook naar vragen als "ontwerp een technologie of strategie om tegen social engineering te beschermen" of "wat zou de beste aanpak tegen DDoS zijn".

BlueHat
Microsoft wil de vragen en input voor toekomst BlueHat Prize-wedstrijden gebruiken. Tijdens de Black Hat conferentie zal Microsoft de winnaar van de eerste BlueHat Prize bekend maken. Deelnemers aan de wedstrijd moesten nieuwe en revolutionaire beveiligingsideeën opsturen.

Het gaat dan om beveiligingsmaatregelen die misbruik van geheugenlekken in Windows moeten voorkomen. De winnaar krijgt 150.000 euro, voor nummer twee is er 37.500 euro gereserveerd. De Black Hat conferentie vindt op 25 en 26 juli plaats.

Reacties (1)
20-07-2012, 00:51 door Anoniem
42

Oh, wacht....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.